Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziția internațională 'Fluide(s) 50 de desene la patru mâini franco-române' va fi vernisată la ICR

www.evz.ro
Institutul Cultural Român ICR

Expoziția internațională "Fluide(s) 50 de desene la patru mâini franco-române", un proiect inclus în programul oficial de evenimente din cadrul Sezonului România-Franța, va fi vernisată sâmbătă, la ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din București, informează organizatorii, potrivit Mediafax.

Potrivit descrierii curatorului expoziței, Petra Petresco, director artistic al Asociației Scène et Danube (échanges culturels franco-roumains), conceptul expoziției vizează apa, ca element care se înnoiește și se reinventează în mod continuu, fluiditatea incitându-ne să fim mai puțin statici. Desenul este considerat fluid prin propria lui esență, motiv pentru care curatorul a propus un grup de șaizeci de artiști din Franța și România care s-au întâlnit prin intermediul unor desene "la patru mâini". În consecință, o veritabilă dinamică a fluidelor s-a pus în mișcare între cele două lumi și spații culturale.

Fiecare artist a lucrat pe propriul suport, toate tehnicile fiind acceptate (desen, pictură, fotografie, colaj, ceramică, lucrări numerice). În urma "confluenței" acestor lucrări presupuse a "curge" sau a se "reflecta" de la o planșă la alta, au luat naștere dipticuri, având fiecare câte doi autori din cele două țări. Pentru a înțelege mai bine "sensul de curgere", lucrările realizate mai întâi, cele care au deschis dialogul, denumite "desenele-invitații", sunt semnalate cu o linie ondulată în dreptul numelui autorului.

Citește și: DOLIU - Un cunoscut actor de comedie a fost descoperit mort în locuința sa

Expoziția a fost prezentată, într-o primă formă, la Maison de l’International de Grenoble, în martie 2016, urmată de o expoziție la Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, în luna iunie, iar, în noiembrie 2016, la Institutul Cultural Român din Paris. În paralel, o secțiune universitară a propus același principiu studenților Academiei de Arte ESAD Grenoble-Valence și ai Universității UNARTE din București.

Unii dintre artiștii implicați în proiect sunt Ștefan Câlția, Aurel Bulacu, Vlad Ciobanu, Ludmila Ionescu Grajdan, Anca Boeriu, Bogdan Andronic, Sofia Ovejan, Eugen Raportoru, Emilia Kiss, Răzvan Caratănase, Nicolae Alexi, Noël Bernard, Joël Bressard, Cécile Crest, Marie-Hélène Fabra, Michelle Lacoste, Sylvie Millot, Nicole Pessin, Margaux Salmi, Eric Demelis, Delphine Polin.

Expoziția, organizată în Sala Mare a ICR, va fi deschisă până pe 1 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.