Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exxon Mobil Corp examinează bugetele pentru călătoriile angajaţilor, după ce compania a raportat cel mai redus profit trimestrial din ultimii patru ani

The Advocate
exxon mobile

Grupul petrolier american Exxon Mobil Corp. a început să examineze bugetele pentru călătoriile angajaţilor, după ce compania a raportat cel mai redus profit trimestrial din ultimii patru ani, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.

Potrivit surselor, echipe de audit s-au concentrat pe unele divizii ale grupului şi le-au analizat solicitările de buget pentru participarea la conferinţele din industria de petrol şi gaze.

Acest gen de măsuri de austeritate sunt neobişnuite pentru Exxon Mobil, cel mai mare grup petrolier din America de Nord şi totodată una din puţinele companii petroliere care a evitat să recurgă la concedieri sau reduceri de dividende în perioada 2014-2016 când preţul petrolului s-a prăbuşit.

Analiştii sunt de părere că limitarea bugetului pentru călătorii ar putea scoate în evidenţă şi o îngrijorare în rândul şefilor de la Exxon cu privire la posibilitatea ca epidemia de coronavirus din China să afecteze cererea globală de energie.

Acţiunile Exxon au fost pedepsite de investitori după ce la finele lunii ianuarie grupul petrolier a raportat rezultate sub aşteptări pentru trimestrul patru 2018, avertizând totodată că perspectivele pentru afacerile sale din domeniul chimiei vor rămâne dificile pentru restul acestui an. În şapte şedinţe de tranzacţionare care au urmat după publicarea rezultatelor trimestriale, valoarea de piaţă a Exxon Mobil s-a redus cu aproape 20 de miliarde de dolari.

Citește și: Raed Arafat trage cu TUNUL în Guvernul PNL: a identificat portița lăsată spitalelor private

Tot luna trecută, Exxon Mobil a confirmat că analizează o posibilă ieşire din proiectul offshore Neptun din România, adăugând că a început să ofere informaţii potenţialilor cumpărători. ExxonMobil şi OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 - 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Cele două companii au participaţii egale în proiect, iar decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

O eventuală vânzare a participaţiei deţinute de Exxon Mobil la proiectul offshore Neptun, pentru care este nevoie de aprobarea Guvernului României, ar aduce mai aproape grupul american de obiectivul său de a strânge 15 miliarde dolari din vânzarea de active până în 2021.

În luna noiembrie a anului trecut, surse din apropierea acestui dosar au declarat pentru Reuters că participaţia de 50% pe care o deţine Exxon Mobil la proiectul offshore Neptun Deep ar avea o valoare de aproximativ 250 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.