Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Falimentul RADET - Dispută în instanţă pe onorariul administratorului judiciar

gheorghe piperea

Casa de insolvență a cunsocutului avocat Gheorghe Piperea, care s-a ocupat pentru o vreme de falimentul Regiei Autonome de Transport București (RADET), a pierdut în prima instanţă procesul prin care contesta scăderea onorariului perceput de ea în chestiunea falimentului Regiei. Rominsolv percepuse un onorariu de 35.000 de euro pe lună, care a fost ulterior redus la 25.000 de lei. Piperea a cotestat diminuarea, dar acum a pierdut la Tribunal. Decizia poate fi însă atacată cu apel, notează e-nergia.ro.

În 2016, RADET a intrat în insolvență, sufocată de datorii, cele mai mari către producătorul de energie electrică și termică Electrocentrale București (Elcen) – 3,8 miliarde de lei, care a devenit și principalul creditor al fostei Regii. Atunci, administrator judiciar al firmei a fost desemnată firma Rominsolv. În 2019, RADET a ajuns în faliment, administrator judiciar fiind desemnat aceeași Rominsolv.

Onorariul firmei lui Piperea, care s-a ocupat de insolvența și falimentul RADET, era de 35.000 de euro pe lună. În iulie 2019, comitetul creditorilor RADET, prezidat de Elcen, a convocat adunarea creditorilor RADET cu scopul de a se reduce onorariul Rominsolv de la 35.000 de euro pe lună, la 25.000 de lei. Elcen a cerut ca această reducere să fie aplicată din aprilie 2019, data în care RADET a intrat în faliment, până la finalizarea procedurii. În august, adunarea creditorilor a votat reducerea. Rominsolv a contestat decizia, invocand aspecte de legalitate.

În decembrie 2019, Elcen a reușit să schimbe Rominsolv din calitatea de administrator judiciar al defunctei RADET, pe motiv că ar refuza constant modificarea vechiului plan de reorganizare, considerat soluția optimă de producătorul de energie electrică și termică. În această poziție au fost numite Casa de Insolvență Transilvania (CITR) și Aktiv Lex Insolvență.

Tribunalul București a decis acum să respingă acea contestație a Rominsolv, decizia fiind luată în data de 3 martie 2021 și publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență din 22 martie. Decizia nu este definitivă, Rominsolv putând formula apel.

Acest lucru nu implică automat obligativitatea pentru Rominsolv de a plăti acești bani. Mai este nevoie de o decizie a instanței care să prevadă expres acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.