DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

FALSĂ OPULENŢĂ! 15 ceasuri Rolex găsite la percheziţiile DNA Timişoara la un membru din cazul PSD Arad - Ce a spus apărarea acestuia despre ceasuri la instanţă

DNA

În faţa instanţei de judecată magistratul DNA Timişoara a explicat judecătoarei Alexandra Iuliana Rus că la adresa la care s-au făcut percheziţii în cazul Elisabetei Miuţescu, s-au găsit 15 ceasuri marca Rolex.

Despre acestea magistratul DNA  a amintit judecătorului ICCJ că "...sunt nişte ceasuri scumpe, fiind prea mult pentru un controlor de trafic, cu mențiunea că măsurile judiciare cuprind şi latura de sechestru şi confiscare a acestor bunuri, iar una dintre preocupările procurorului este aceea de a recupera banii, în speţă foloasele".

Despre Miuţescu magistratul a reluat şi plaja acuzaţiilor.

"A mai arătat că inculpata a pretins de 39 ori, în perioada septembrie 2016 –noiembrie 2019, de la martora Stamate Maria suma de 19.300 euro, reprezentând o taxă lunară de protecție, de câte 500 de euro, din care în ultima lună s-a predat doar 300 de euro pentru a-şi exercita influența asupra funcționarilor din cadrul companiei, structura centrală şi DRDP Timișoara.

Bineînțeles că mecanismul producător de venituri ilicite, vulnerabilitatea juridică este destul de mare pentru persoanele care sunt în prima linie şi trebuie să producă acești bani prin presiunea exercitată asupra unor oameni cinstiți. Prin urmare, este nevoie şi de o altfel de protecție, care are un dublu sens, aceea de a nu fi sancționat pe nedrept, dar şi o protecție negativă, de a putea perpetua acest mecanism, care este unul notoriu", a explicat procurorul DNA în faţa instanţei supreme.

Despre Miuţescu magistratul DNA Timiţoara a mai spus că "...a racolat o persoană în vederea ocupării unuia dintre cele cinci posturi de controlor trafic, știind că acestea vor fi ocupate prin exercitarea influenței politice, faptă care întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de complicitate la săvârșirea influenței şi a autorității de către o persoană care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid..."dar şi că "...pretins şi primit în două tranșe distincte suma de 17.000 euro pentru facilitarea angajării investigatoarei sub acoperire .... pe post de controlor trafic, urmând ca banii să fie împărțiți cu persoane ce dețin funcții de conducere în cadrul D.R.D.P. Timișoara sau C.N.A.I.R, care se vor ocupa de fraudarea concursului, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de complicitate la luare de mită ...".

Ceasurile ar fi falsuri turceşti

Avocatul femeii incriminate de DNA Timişoara spune despre ceasurile invocate de magistratul anticorupţie că acestea ar fi turcisme şi nicidecum originale sau scumpe.

"Cu privire la cele 15 ceasuri Rolex la care reprezentantul parchetului a făcut referire în pledoaria sa, a arătat că acestea, împreună cu alte obiecte de îmbrăcăminte, au fost găsite în locuința fiicei inculpatei, cu care aceasta are o gospodărie comună, ceasurile fiind cumpărate în vară, cu ocazia unei excursii în Turcia, nu sunt autentice, şi au fost luate pentru a fi oferite drept cadouri pentru anumite cunoștințe cu ocazia sărbătorilor de iarnă", se arată în dosar.

Despre clienta sa avocatul a explicat judecătorului că "...nu este cunoscută cu antecedente penale, aceasta fiind persoana care stă în stradă la uşa camionului şi face acea verificare, fie că plouă sau ninge, fiind posibil ca aceasta să fi greșit în activitatea pe care a desfăşurat-o".

Elisabeta Miuţescu este cercetată în stare de libertate, dar faţă de aceasta judecătorul ICCJ a luat măsura controlului judiciar şi i-a trasat acesteia o serie de obligaţii între care şi aceea de a nu discuta cu nimeni care este inculpat sau martor în acest acst dosar.

"Când dau, dau grămadă..."

În dosarul anchetatorilor se arată că Elisabeta Miuţescu era nemulţumită de faptul că nu i se remite întreaga sumă de 500 de euro: „Mie nu-mi dai aşa, îmi dai toţi banii deodată, că...", astfel încât Stamate Maria (martor ameninţat - n.r) i-a promis că, până în data de 12.03.2019, îi va remite şi restul, până la concurenţa unei sume echivalente cu 500 de euro: „Ţi- aduc marţi diferenţa...”.

Miuţescu Elisabeta a insistat ca Stamate Maria să-i remită întreaga sumă ulterior: „Aşa, îmi aduci marţi atuncea”, martora întrebând încă o dată dacă nu are nevoie în acel moment de acea sumă parţială: ,nu vrei să ţi-i dau aşa?...poate ai nevoie de ei...”.

Miuţescu Elisabeta i-a explicat atunci martorei că ea are nevoie de întreaga sumă, întrucât aceasta va fi remisă mai departe, integral, persoanei faţă de care se exercită influenţa: ,Nuu...nuu!...că şi eu când dau, dau grămadă...".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.