Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia Ponta: linsaj mediatic sau stoarcere imagologica?

ovidiu raetchi

Sora si mama premierului sunt citate la DNA. Foarte probabil pentru niste declaratii formale: mama premierului, cel putin, care a acceptat si o dimensiune publica, e in mod evident o femeie cu tinuta si valori – e cumva abuziv sa crezi ca ar fi implicata direct in cine stie ce frauda.

Presa relateaza prompt, dar corect – fara vreo stridenta, fara vreun exces – demersul Justitiei. Cateva poze, cateva transmisiuni in direct, stiri scrise la rece, fara vreo tendinta editoriala.

Ponta reactioneaza pe Facebook: "Este o mare suferinta pentru mine sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic. Le iubesc si o sa le fiu alaturi toata viata asa cum imi sunt si ele, si as vrea sa am si eu si surorile mele taria de caracter si echilibrul pe care mama le-a dovedit in toti cei 72 de ani ai ei!"

E jenant! Nu presa foloseste in mod abuziv imaginea mamei si surorii lui Victor Ponta – ci Victor Ponta insusi, inventand un linsaj inexistent, isi stoarce imagologic familia de teama pierderilor electorale. Se jeluieste ca in mahala (“Sariti lume! Ne omoara sectoristul!”) pentru o simpla procedura judiciara. Isi trambiteaza iubirea excesiv si gongoric, cu poze lamuritoare, ca intr-un Valentine’s Day DNA style – asa cum a facut-o si in campania electorala, cand devenise primul familist, patriot si unionist al tarii, pana sa dea iama cu baietii in discotecile din Dubai.

Nu presa foloseste momentul delicat al familiei Ponta pentru beneficii de imagine: Ponta insusi o face pentru a-si salva, politiceste, pielea. Fara sa inteleaga nimic din lectia doctoratului plagiat sau a prezidentialelor pierdute prin sfidarea Diasporei – si anume ca ipocrizia si strategiile stupide de comunicare nu mai pacalesc majoritatea semnificativa a romanilor.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.