Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fapt: Merkel nu poate și nu vrea să apere România. Fake: SUA s-a predat lui Putin!

Nu îmi dau seama dacă marii analiști politici de la București sunt complet habarniști și nu sunt capabili să citească mai mult de trei rânduri în engleză sau sunt pur și simplu niște stângiști pentru care nu contează faptele, ci propaganda.

Nu-i prima oară când presa din România se lasă cuprinsă de isteria anti-Trump. Nu-i prima oară când se creează sentimentul că acest președinte al SUA e un fel de Chamberlain care i s-a predat noului Hitler al Europei, Putin de Moscova. De fiecare dată, aceste aprecieri s-au dovedit a fi false.

De ce nu ne uităm la fapte?

În primul rând, angajamentul militar american în România – și în toată Europa de Est - a sporit, sub administrația Trump. Circa 4000 de militari americani se află în statele est-europene NATO aflate în imediata vecinătate a Rusiei. Un număr exact este greu de stabilit fiindcă în permanență se desfășoară manevre comune, trupele vin și pleacă. Navele militare ale SUA sosesc pentru perioade limitate la Constanța, în conformitate cu convenția de la Montreaux, care permite staționarea în Marea Neagră a navelor de război non-riverane pe o perioadă de doar 21 de zile.

În al doilea rând, să ne uităm la cifre: în timp ce SUA cheltuie 3,6% din PIB pentru apărare, Germania alocă doar 1,22% (2017, datele NATO). Grecia are mai multe tancuri Leopard decât țara doamnei Merkel, scria recent publicația britanică The Times. La niște manevre majore din vara lui 2015, blindatele germane au vopsit un stâlp de lemn în mitralieră (nu e o glumă). În timp ce 28% din bugetul alocat Apărării de către SUA se duce pentru achiziții de tehnică militară, Germania alocă doar 14% din bugetul Bundeswehr-ului în acest scop (recomandarea NATO: 20%).

De ce își permite Germania să cheltuie așa de puțin pentru Apărare?

Pentru că știe că o vor apăra trupele americane. Și, pentru ca obrăznicia să fie deplină, în timp ce presa germană urlă la președintele Trump că ar fi bătut palma cu dictatorul rus, doamna Merkel se bate pentru construirea North Stream, conducta de gaze care va lega Rusia direct de Germania și-i va permite lui Putin să șantajeze Ucraina și Polonia. Care este problema cu această conductă, despre care se vorbește foarte puțin în România? Acum, gazele rusești care vin spre Europa de Vest tranzitează Ucraina și Polonia. North Stream va ocoli aceste state și va aduce gazele prin Marea Nordului în Germania. Consecințe: Rusia va putea opri gazele către Ucraina și Polonia fără să oprească furnizarea pentru Germania, principalul ei client.

Acestea sunt faptele.

Este evident că Germania nu are capacitatea militară nici măcar să se protejeze pe ea, darmite să apere statele din Europa de Est. De altfel, nici nu prea vrea, North Stream fiind doar una dintre dovezi. Comisarul ridicol pus de doamna Merkel în fruntea Comisiei Europene, domnul Juncker, spune că președintele Trump rupe unitatea UE. Asta este o glumă. Foarte proastă! Interesele Germaniei sunt total opuse statelor care abia au scăpat de sub cizma sovietică. Doamna Merkel se folosește de UE și de moneda euro pentru a îngropa țările est-europene în exporturile germane. Oficialii germani și francezi fac lobby de ani întregi pentru ca sancțiunile impuse Rusiei după anexarea Crimeii să fie ridicate.

Ceea ce a cerut președintele Trump la summitul NATO de la Bruxelles este perfect logic pentru alegătorii americani, dincolo de isteria ziarelor de stânga de pe coasta de est: dacă statele europene vor să fie protejate de SUA trebuie să contribuie mai mult la cheltuielile de apărare, nu să lase totul pe seama partenerilor americani, pe care-i mai și înjură pe la colțuri.

De ce am scris acest articol?

Pentru ca românii să știe că Statele Unite vor proteja această țară, atâta vreme cât va fi un partener fidel. Articolele alarmiste care sugerează că administrația Trump se predă în fața lui Putin sunt scrise fie de propagandiștii Rusiei, fie de idioții ei utili. Românii trebuie să scape de dușmanul din interior – mafia lui Dragnea – pentru că, în fața amenințării rusești, Statele Unite sunt alături de noi!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.