Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără un acord prealabil, Marea Britanie se va RETRAGE din Europol

Marea Britanie se va retrage cel mai probabil din Europol în urma Brexit-ului dacă nu va exista un acord, a declarat ministrul britanic pentru securitate internă, Amber Rudd, relatează The Independent, potrivit agerpres.

Întrebată de Sky News dacă Marea Britanie va părăsi organizaţia europeană de cooperare în domeniul poliţiei şi securităţii, ea a spus că pentru moment nu se va întâmpla acest lucru, neexistând o înţelegere în acest sens.

ATAC terorist DEJUCAT în Veneţia. Jihadiştii aveau de gând să arunce în aer un monument celebru

"Avem nevoie de o relaţie cu Europol care să ne permită un acces egal. De exemplu, americanii au acces la Europol, nefiind atât de implicaţi ca noi. Trebuie să avem un acord cu Europol pentru a ne asigura că vom oferi şi vom primi în continuare" informaţii, a declarat Amber Rudd.

La insistenţele Sky News, ea a afirmat că cel mai probabil Marea Britanie va ieşi din Europol, dar că "este prea devreme să spunem exact cum se vor contura acordurile".

Hollande îi indică premierului britanic priorităţile în negocierile Brexit

"Suntem cel mai mare contributor la Europol. Aşadar, dacă am părăsi Europol, ne-am retrage şi toate informaţiile, aşa cum prevede legislaţia. Fapt este că partenerii europeni vor ca noi să ne păstrăm informaţiile acolo, deoarece ajutăm astfel ca celelalte ţări să fie în siguranţă. Nu este o chestiune de foarte mare litigiu", a declarat Amber Rudd.

Ea a insistat că nu există "nicio ameninţare" la adresa UE în privinţa cooperării în domeniul securităţii şi că premierul Theresa May nu condiţionează obţinerea unui acord economic de măsurile de combatere a criminalităţii.

Cum a comentat presa europeană declanşarea Brexit-ului - FOTO/VIDEO

Într-un interviu pentru BBC, Theresa May a declarat că o cooperare cu UE în domeniul securităţii este importantă pentru Marea Britanie.

"Nu e vorba doar de Europol, sunt şi alte lucruri importante pentru noi şi pentru celelalte ţări din UE, cum ar fi sistemele de schimb de informaţii privind controalele la frontieră. Mi-ar plăcea să putem să păstrăm un anumit nivel de cooperare asupra acestor chestiuni", a spus Theresa May.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.