Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia Ghizilor de Turism: Guvernul trebuie să pună accent şi pe atragerea turiştilor străini în România

Ghid Local
romania turism

Guvernul ar trebui să pună accentul nu numai pe convingerea propriilor cetăţeni de a-şi petrece concediul în ţară, ci şi pe atragerea turiştilor străini către România, generând infuzie financiară străină pe piaţa românească, a declarat, pentru AGERPRES, George Vasiliu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism din România (FNGTR), anunță AGERPRES.

"Reprezentanţii celor zece Asociaţii ale Ghizilor de turism din România, care constituie Federaţia Naţională a Ghizilor de Turism din România - FNGTR, au făcut evaluări pe teme precum: efectele procesului asupra industriei turismului, măsurile necesare pentru a depăşi criza, modul în care se va schimba industria turismului, cu alinierea la noile provocări, precum şi ce fel de sprijin poate fi acordat celor care practică meseria de ghid. Concluziile acestor evaluări au fost transmise sub forma unor petiţii către instituţiile statului: MEEMA - Direcţia Turism, MFE, MFP, ANAF, unele fiind încă în aşteptarea unui răspuns din partea celor care conduc aceste instituţii (...) Sprijinul acordat industriei turismului de instituţiile statului a fost, în principal, în sfera hotelurilor, agenţiile de turism şi ghizii de turism nebeneficiind de un real sprijin, în ciuda implicării şi oferirii disponibilităţii de a contribui la revenirea către o situaţie cât de cât normală în condiţiile date (...) Guvernul României ar fi indicat să pună accentul nu numai pe convingerea propriilor cetăţeni de a-şi petrece concediul în ţară, ci şi pe atragerea turiştilor străini către România, generând infuzie financiară străină pe piaţa românească. Este uşor de remarcat că valorile identitare ale ţării noastre generează interes pentru turism, însă este necesară conştientizarea şi promovarea ca atare la nivel de direcţie strategică", a afirmat Vasiliu.

Citește și: Negocierile PSD - Pro România stagnează. Gabriela Firea: Nu vreau ca PSD să facă sacrificii pentru mine

Potrivit reprezentantului FNGTR, în ceea ce priveşte turismul de incoming, deşi nu se remarcă o mişcare turistică remarcabilă pe piaţa internă din cauza epidemiei de coronavirus, "există totuşi mici creşteri ale numărului de solicitări săptămânale pe care le primesc colegii din Societatea Ghizilor şi Liderilor Montani - SGLM, din partea turiştilor din Slovenia, Italia şi Germania".

"Aşa cum se aşteaptă, începând cu data de 1 Iulie, este posibil ca turismul internaţional să reînceapă, reluarea turismului fiind vitală pentru comunitate, mediul de afaceri şi economie, în general. Oficialii Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, discută asupra permisiunii de acces în anumite ţări, precum şi asupra restricţionării accesului în altele, în timp ce frontierele vor fi deschise începând cu data de 1 iulie. Datele recente arată că un număr tot mai mare de destinaţii elimină restricţiile de călătorie, acest proces se desfăşoară într-un mod responsabil şi măsurat, căci criza nu s-a încheiat încă. Conform declaraţiei făcute de Organizaţia Mondială a Turismului, agenţie a Naţiunilor Unite, şi-au ridicat restricţiile de călătorie în Europa 37 de destinaţii: 26 destinaţii din spaţiul Schengen, şase destinaţii din Statele Unite, trei destinaţii din Asia şi două destinaţii din Africa. Lucrurile nu vor reveni la normal însă, decât treptat; cu siguranţă evenimentele foarte mari nu vor începe imediat, dar turismul bazat pe circuite turistice, tururi de oraş, vizite la muzee etc., cu grupuri mai mici sau mai mari şi în condiţii de siguranţă, au început deja să se desfăşoare şi vor continua", a menţionat George Vasiliu.

Citește și: ABERANT Directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara: Riscul să iei COVID din Grecia e mai mare decât în România

În viziunea preşedintelui FNGTR, în ceea ce priveşte circulaţia turiştilor străini spre România, există încă dificultăţi legale în stabilirea unor coridoare de călătorie sigure şi responsabile, iar "în acest sens este necesară o cale care să acorde prioritate sănătăţii publice".

Oficialul susţine că majoritatea cererilor ce vizează destinaţii turistice din România sunt axate îndeosebi pe drumeţii montane în Masivul Retezat, Munţii Aninei, Munţii Cernei şi Munţii Mehedinţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.