Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federica Mogherini face apel la reluarea discuțiilor între Guvernul venezuelean și opoziție

Inquam Photos / George Calin
Federica Mogherini

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, a făcut miercuri apel la reluarea discuțiilor între Guvernul venezuelean și opoziție, cu scopul de a pune capăt crizei, relatează site-ul postului France 24, potrivit Mediafax.

Președintele Nicolas Maduro a întrerupt discuțiile cu opoziția luna trecută ca răspuns la sancțiunile impuse de Statele Unite asupra Guvernului său.

Mogherini a declarat că s-a simțit "încurajată" în luna mai, când părțile aflate în conflict au început să poarte discuții mediate de Norvegia.

"Discuțiile sunt mereu mai bune decât conflictele. Sperăm că acestea vor fi reluate în curând", a declarat aceasta.

Citește și: Benjamin Netanyahu este de părere că SUA nu își vor schimba poziția față de Iran în urma demiterii lui Bolton

"Sunt de părere că nu există niciun interes pentru escaladarea conflictului și intensificarea problemelor economice", a adăugat oficialul european.

Președintele american Donald Trump a impus la începutul lunii august înghețarea tuturor activelor guvernului venezuelean din Statele Unite. Ordinul executiv semnat de Trump depășește cu mult sancțiunile impuse în ultimele luni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA și a sectorului financiar din Venezuela, precum și măsuri împotriva a zeci de oficiali și entități venezuelene.

Statele Unite și majoritatea națiunilor occidentale au solicitat ca actualul lider de la Caracas, Nicolas Maduro, să demisioneze și l-au recunoscut pe liderul opoziției venezuelean Juan Guaido ca președinte interimar legitim al țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.