Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii primesc 143,34 milioane lei din partea Ministerului Agriculturii

fonduri agricultura

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat joi că le va aloca fermierilor suma de 143,34 milioane lei, informează News.ro.

Citește și:  VIDEO - Motorola a lansat primul smartphone cu display flexibil

Ministerul Agriculturii precizează că ”plata către beneficiari va fi efectuată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi DAJ-uri în perioada imediat următoare”.

Din suma totală, 95,85 milioane lei sunt pentru plata măsurilor delegate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) către APIA din cadrul PNDR 2014-2020, campania 2019, respectiv: 36,82 milioane lei – agromediu şi climă; 6,91 milioane lei – agricultură ecologică; 52,11 milioane lei – plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, sumele alocate reprezentând avansul în procent de 85% din valoarea totală a drepturilor de plată a beneficiarilor.

De asemenea, 40,94 milioane lei sunt pentru implementarea Programului pentru şcoli ce constă în distribuţia în cadrul unităţilor şcolare de fructe, legume, lapte si produse lactate. Iar 6,21 milioane lei reprezintă prima plată pentru ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-aprilie 2019 asupra sectorului apicol.

În plus, 276.967 lei sunt pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi, iar 57.250 lei pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.