Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Film de la Veneţia - Scurtmetrajul Plastic semiotic, de Radu Jude, prezentat în afara competiţiei

filme, cinema, cinematograf

Scurtmetrajul „Plastic semiotic”, regizat de Radu Jude, va fi prezentat la cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, în afara competiţiei, potrivit news.ro.

Anunţul a fost făcut luni de Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului care, anul acesta, va avea loc în perioada 1 - 11 septembrie 2021.

„Plastic semiotic” propune o analiză a universului inocent al jucăriilor realizată cu instrumentele cinema-ului - cameră, montaj, mizanscenă.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

Scurtmetrajul este inspirat de „Morala jucăriei”, de Charles Baudelaire, „Viaţa în întrebări şi exclamaţii”, de A. P. Cehov, şi „Dicţionar de idei primite de-a gata”, de Gustave Flaubert.

„Plastic semiotic” este o producţie microFILM. Filmul este produs de Ada Solomon, cu Diana Caravia şi Carla Fotea, producători executivi. Radu Jude semnează şi scenariul, Marius Panduru este director de imagine, iar Cătălin Cristuţiu s-a ocupat de montaj. Scenografia a fost realizată de Cristian Niculescu.

Radu Jude a câştigat anul acesta Ursul de Aur la Berlinală cu filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”.

Cu lungmetrajul său de debut, „Cea mai fericită fată din lume”, Radu Jude a primit premiul CICAE, la Berlinala 2009. În 2012, el a regizat lungmetrajul „Toată lumea din familia noastră”, prezentat în premieră mondială în secţiunea Forum de la acelaşi festival.

Pelicula „Aferim!” (2015) i-a adus Ursul de Argint pentru cea mai bună regie. Ea a fost urmată de „Inimi cicatrizate” (2016), care a fost recompensată cu două premii la Locarno IFF şi pentru care Radu Jude a primit trofeul pentru regie la Mar del Plata, de documentarul „Ţara moartă” (2017) şi de lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (2018), primul film românesc premiat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary.

Anul trecut, Radu Jude a fost prezent la Berlinală cu două lungmetraje: „Tipografic majuscul” şi „Ieşirea trenurilor din gară”. Ambele filme au fost proiectate în secţiunea Forum a festivalului.

În 2021, filmul său „Caricaturana” a fost selectat în competiţia Pardi di domani dedicată scurtmetrajelor realizate de cineaşti consacraţi, la Festivalul de la Locarno.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.