Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Película va avea loc în septembrie la Bucureşti; Cinci lungmetraje în competiţie

Phoenix
cinema

Cea de-a patra ediţie a festivalului Película va avea loc în perioada 11 - 15 septembrie, la Cinema „Elvire Popesco”, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Ţăranului şi spaţii alternative din Bucureşti, scrie news.ro.

În fiecare an, Película doreşte să celebreze cinematografia şi cultura ibero-americană, iar în 2019 Brazilia este ţara în focus.

Unul dintre filmele emblematice ale Braziliei, „Central do Brasil” (1998), regizat de Walter Salles, va deschide, pe 11 septembrie, ediţia a patra a festivalului Película.

Filmul prezintă călătoria pe care o întreprind o fostă profesoară, care scrie scrisori pentru oamenii analfabeţi, şi un băiat, rămas orfan de mamă, în căutarea tatălui pe care el nu l-a cunoscut niciodată.

Lungmetrajul are în palmares peste 30 de premii şi nominalizări în festivaluri internaţionale. A avut premiera la Berlinala din 1998, unde a fost recompensat cu Ursul de Aur şi alte două distincţii, inclusiv pentru cea mai bună actriţă (Fernanda Montenegro). A fost nominalizat la categoriile „cel mai bun film într-o limbă străină” şi „cea mai bună actriţă în rol principal” ale premiilor Oscar şi a primit, în 1999, Globul de Aur şi trofeul BAFTA pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Citește și: Festivalul Woodstock 2019 a fost anulat

Competiţia Película din acest an include cinci filme din Brazilia, Peru, Mexic, Argentina şi Chile, care tratează probleme familiale şi sociale.

Au fost selectate: „Benzinho” (Brazilia-Uruguay, 2018), de Gustavo Pizzi, „Cancion Sin Nombre” (Peru, 2019), de Melina León, „La Camarista” (Mexic, 2018), de Lila Avilés, „Rojo” (Argentina, 2018), de Benjamin Naishtat, „Tarde Para Morir Joven” (Chile, 2018), de Dominga Sotomayor.

Toate filmele selecţionate în competiţia acestui an sunt producţii cu un important traseu internaţional, multipremiate şi cu ecouri în presă.

Festivalul Película este organizat de Freealize şi Asociaţia Culturală Artichitana şi este susţinut onorific de o parte dintre ambasadele ţărilor din America Latină la Bucureşti: Argentina, Brazilia, Chile, Mexic şi Peru, cărora li se alatură Ambasada Franţei, Institutul Francez şi Institutul Cervantes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.