Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firmele din Comunitatea Energetică pot utiliza acum platforma comună de cumpărare de gaze a UE

energyintel.brightspotcdn.com
gaze-ue

Secretariatul Comunităţii Energetice a invitat părţile contractante să se aboneze la AggregateEU, mecanismul de agregare a cererii şi de cumpărare în comun al Uniunii Europene, scrie balkangreenenergynews.com.

AggregateEU este un mecanism de agregare a cererii și de cumpărare în comun instituit de Comisia Europeană pentru a sprijini țările UE și părțile contractante din Comunitatea Energetică pentru a asigura rezerve suficiente de gaze pentru iarna viitoare.

Statele membre ale UE sunt obligate să cumuleze cererea pentru volume de gaze echivalente cu 15% din obligațiile lor de depozitare respective. Dincolo de 15%, agregarea va fi voluntară, dar bazată pe același mecanism, a spus UE mai devreme.

Aggregate EU invită companiile de gaze și industriale care operează în părțile contractante ale Comunității Energiei să se aboneze și să utilizeze platforma, a spus secretariatul și a adăugat că oferă sprijin.

Mecanismul este operat de furnizorul de servicii Prisma European Capacity Platform.

Procesul de abonament este un pas crucial către organizarea primei agregari a cererii în aprilie, urmată de publicarea primei licitații pentru furnizorii internaționali de încredere de gaze, a precizat secretariatul.

Potrivit secretariatului, achiziția comună de gaze va permite UE să aducă gaze în Europa la prețuri mai sustenabile, să umple depozitele de gaz înainte de iarna viitoare și să își diversifice sursele de aprovizionare pe măsură ce va finaliza eliminarea treptată a gazului rusesc.

AggregateEU face parte din Platforma Energetică a UE

AggregateEU face parte din Platforma Energetică a UE, inițiată în aprilie 2022 în urma mandatului Consiliului European, ca răspuns la nevoia de diversificare a gazului rusesc.

Acesta acoperă o serie de acțiuni privind gazele naturale și gazele naturale lichefiate – GNL (și, în viitor, hidrogenul) pentru a sprijini securitatea aprovizionării și accesul UE la energie la prețuri accesibile, inclusiv extinderea internațională, agregarea cererii și utilizarea eficientă a infrastructuriigazului din UE, conform Comisiei Europene.

Își dorește ca platforma să coordoneze acțiunile și negocierile UE cu furnizorii externi din amonte pentru a preveni ca țările UE să depășească licitațiile reciproce și să folosească ponderea UE – ca unul dintre cei mai mari consumatori de gaze din lume – pentru a obține condiții mai bune pentru toți consumatorii UE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.