Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu dă asigurări cu privire la plata salariilor în Educație: 'Nimeni nu va suferi. Vor fi alocate resursele necesare'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Cîțu

Premierul interimar Florin Cîţu afirmă că, în cazul în care vor fi probleme cu plata salariilor în Educaţie, vor fi alocate resursele necesare şi nimeni nu va suferi.

"Să nu ne grăbim, bineînţeles că se pot aloca resurse. Rectificarea bugetară înseamnă să aloci resurse dintr-o parte în alta. Se pot aloca resurse prin intermediul Fondului de rezervă la dispoziţia Guvernului. Fondul se poate umple cu alte resurse din alte ministere, deci nu asta este problema. Veţi vedea, când va fie nevoie, dacă va fi nevoie şi dacă ajungem în acea situaţie vă spun că nimeni nu va suferi şi vor fi resursele în continuare", a declarat Florin Cîţu.

El a fost întrebat ce poate face un guvern interimar care nu poate opera o rectificare bugetară, în contextul unei declaraţii a ministrului interimar al Educaţiei, potrivit căruia dacă nu se va face o rectificare bugetară pentru Ministerul Educaţiei, în luna decembrie va exista o problemă cu plata salariilor.

Cîţu a amintit că şi anul trecut bugetul a fost adoptat în februarie.

"Nu este o problemă să nu ai buget (...). Dar nu este optim, de aceea e nevoie ca şi PSD şi USR să arate că vor cu adevărat să treacă peste această criză, nu doar să schimbe, în fiecare zi să vină cu o altă soluţie", a spus Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.