Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu: Dacă văd derapaje la buget merg în PNL să vedem dacă mai continuăm cu PSD. Nu este o coaliție cu cec în alb!

captura Digi 24
Florin Cîțu

Președintele PNL Florin Cîțu a simțit nevoia să pună lucrurile la punct în ce privește noua coaliție de guvernare cu PSD. El a susținut în cadrul unei intervenții televizate că nu este vorba de o alianță cu PSD ci doar de o coaliție necesară pentru a avea o majoritate parlamentară în aceste vremuri de criză prin care trece România. Chiar și ala înțelegerea cu PSD ”nu este un cec în alb” ci un compromis și în funcție de ce se va întâmpla în continuare înțelegerea va continua sau nu. El a dat ca exemplu Legea Bugetului de stat pentru 2022 care va fi o mare piatră de încercare:

Florin Cîţu: Am optat la (n.a. ședința forururilor interne din PNL) să ştiţi că şi votul final a fost pentru o guvernare care este stabilă, o guvernare în care putem să avem voturi stabile, pentru a duce mai departe programul de guvernare, aşa s-a ajuns la acest compromis, care nu este un CEC în alb, nu este o coaliţie necondiţionată. Şi vă spun că noi chiar începând cu acest buget... rolul PNL în această guvernare este acela de a duce mai departe reformele pe care le-am început. Avem reformele din PNRR la care ţinem foarte mult, reforma pensiile, reforma...

Realizator: E ciudat, este foarte ciudat pentru că multe dintre aceste reforme erau făcute pentru a repara lucruri pe care le făcuse PSD.

Florin Cîţu: Bineînţeles, bineînţeles.

Realizator: Şi dumneavoastră acum cu PSD vreţi să faceţi reforme.

Florin Cîţu: Reformele sunt acolo şi le vom face, iar voi fi primul care în momentul în care voi vedea că acest mers sau implementarea acestor reforme este afectată de această coaliţie, de această guvernare, voi merge în PNL şi vom avea o discuţie şi vom vedea dacă este momentul să mergem mai departe sau nu. Nu punem în pericol ceea ce am început, reformele...

Realizator: Adică vă retrageţi de la guvernare? Că altfel...

Florin Cîţu: Noi nu trebuie să ne retragem de la guvernare, că avem premierul, dar noi trebuie... le-am promis românilor aceste reforme şi eu mă ţin de cuvânt.

Realizator: Da, dar ce faceţi dacă veţi constata că cei de la PSD nu fac ce vreţi dumneavoastră?

Florin Cîţu: Vom merge în PNL şi vom lua o decizie. Să ştiţi că sunt opţiuni, dar astăzi aceasta era opţiunea. Ştiţi foarte bine că preşedintele României a spus să negociem până găsim o majoritate stabilă, avem un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis, aceasta a fost majoritatea stabilă pe care am putut s-o facem în acest moment.”

De altfel, premierul, pune declarațiile anumitor lideri PSD pe seama faptului că aceștia sunt la ora declarațiilor politice date de intrarea mai repede de cât ar fi crezut la guvernare:

”Dacă văd derapaje care pun în pericol stabilitatea economică a României venim în PNL și luăm o decizie. Nu e o coaliție cu cec în alb. Sunt declarații politice la PSD acum.

Cred că cel mai important e că PNL o să fie la guvernare până în 2024. Noi suntem aici ca să ne asigurăm că reformele o să fie implementate.

Merită (n.r.: coaliția cu PSD) dacă reușim să implementăm... Dacă ducem la bun sfîrșit PNRR, reforma pensiilor, a salarizării, a administrației publice, România educată, digitalizarea...”, a declarat Florin Cîțu, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.