Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, avertisment pentru Iohannis: 'Dacă cineva va ataca la CCR legea privind statutul magistraţilor, este o tragere de timp'

inquam FOTO/Octav Ganea
Florin Iordache

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat luni că, dacă cineva va ataca la CCR Legea 303 privind statutul magistraţilor, va fi "o tragere de timp", aşa cum s-a demonstrat şi în cazul legilor 304 şi 317, informează agerpres.ro. 

El a subliniat că, în actuala formă, Legea 303 privind statutul magistraţilor este constituţională. 

Întrebat dacă şeful statului va avea dreptul să mai atace la CCR Legea 303, Iordache a răspuns afirmativ. "Sigur, fără îndoială da, eu merg pe scenariul pe care preşedintele l-a demonstrat în cazul celorlalte două legi - 304 şi 317. După ce reexaminarea va fi probabil respinsă mâine (n.r. - de Senat), preşedintele şi partidele au posiblitatea, ca şi în cazul celorlalte două legi".

Victor Ponta, reacție-surpriză la decizia lui Iohannis de a revoca pe Kovesi: Dragnea a pierdut foarte mult prin această acțiune



Iordache a spus că atacul legii la CCR se justifică dacă un singur articol era modificat. "Şi atunci dădea posibilitatea Curţii să reexamineze. Legea aceasta 303 - statutul magistraţilor - a fost examinată de trei ori până acum de CCR şi CCR a reţinut că este constituţională", a adăugat el. 

Potrivit acestuia, în forma care pleacă spre preşedinte este doar "un act de întârziere a intrării în vigoare". "Deci, fără îndoială, dacă cineva va ataca, numai de dragul de nu a intra peste o săptămână, să intre peste două, este o tragere de timp, cum s-a demonstrat şi la celelalte două legi", a conchis deputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.