Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focuri de armă trase de poliţiştii de frontieră pentru a opri persoane implicate în contrabanda cu ţigări

pistol

Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare pentru a opri un cetăţean ucrainean implicat în contrabanda cu ţigări, în urma acţiunii fiind confiscate ţigări în valoare de aproximativ 250.000 lei, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, potrivit Agerpres.

"Poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Teceu Mic, judeţul Maramureş, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Tisa spre interiorul ţării, transportând în spate mai multe colete voluminoase. Poliţiştii au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase şase focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale", a spus Iulia Stan.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE - Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

Potrivit acesteia, în urma operaţiunii s-a reuşit reţinerea unui cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, iar celelalte persoane au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.

"Imediat au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. În urma acţiunii, la faţa locului, au fost descoperite 30 colete cu ţigări. La sediul insituţiei, în urma inventarierii baxurilor cu ţigări descoperite, s-a constatat că acestea conţin 21.250 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană şi Duty-Free, în valoare de aproximativ 250.000 lei", a mai precizat Iulia Stan.

În cauză se fac cercetări pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.