Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Construirea unei relații vii cu tinerii și copiii din comunitățile parohiale prin formarea preotilor din Protoieria Bacau

basilica.ro
Arhiepiscopie tineri romi daruri

Protoieria Bacău a organizat luni și marți un program de formare la care au participat 40 de preoți care lucrează cu copiii la cele 20 de Centre Catehetice pentru copii și Centre pentru Tineri din protopopiat.

Formarea s-a intitulat „Educație non-formală pentru dezvoltarea comunității” și a beneficiat de vizita Părintelui Arhiepiscop Ioachim. Ierarhul a vorbit despre nevoia stringentă a preoților de a implica activ tinerii și copiii în viața comunităților parohiale.

Sloganul cursului a fost: „E nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil – poate chiar satul meu” și a avut ca scop oferirea de instrumente pentru ca preoții să construiască o relație vie cu tinerii și copiii din comunitățile parohiale.

Participanții au studiat caracteristicile noilor generații de copii și tineri, au învățat cum se dezvoltă creierul adolescentului și au descoperit metode de educație nonformală care contribuie la integrarea tinerilor în viața comunității.

Formarea s-a desfășurat la Așezământul Social „Sfânta Teodora de la Sihla” al parohiei Tamași.

Formatori au fost dr. Oana Moșoiu, lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, și dr. Alina Mirică, preoteasă și formator în programul de formare a profesorilor pentru predarea disciplinei opționale „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate”.

Protoieria Bacău va organiza pe viitor și sesiuni de prezentare de jocuri educative pe care responsabilii din parohii le pot folosi în activitățile lor cu tinerii, conform basilica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.