Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1 a aprobat blocarea dezvoltării motoarelor începând cu anul 2022

Motorsport Magazine
Formula 1 Monza

Formula 1 a aprobat blocarea dezvoltării motoarelor începând cu anul 2022 până la schimbarea reglementărilor privind unităţile de propulsie devansată din 2026 în 2025, au anunţat Comisia F1 şi Federaţia internaţională de automobilism (FIA), citate de AFP, potrivit Agerpres.

''Propunerea a fost aprobată în unanimitate de toate echipele şi producătorii de motoare în timpul unei reuniuni a Comisie F1'', se precizează într-un comunicat. FIA a salutat decizia luată într-o reuniune virtuală, pe care a calificat-o ca o ''semnificativă dezvoltare pentru sport'' şi care reflectă ''spiritul de unitatea şi colaborare dintre FIA, Formula 1 şi echipe''.

Decizia survine după ce Honda, care furnizează propulsoare echipelor Red Bull şi AlphaTauri, a decis să se retragă din Formula 1 la finele anului 2021.

Următoarea generaţie a motoarelor din Formula 1 urmează să fie introdusă începând cu 2025.

Mai multe drumuri sunt blocate din cauza zăpezii viscolite. Vezi unde sunt probleme

Din 2022, Formula 1 va permite introducerea unor modificări majore la capitolul aerodinamică, care vor zgudui hegemonia echipei Mercedes ce a dominat competiţia de la introducerea motoarelor hibride V6 turbo.

Red Bull speră că va putea cumpăra tehnologia dezvoltată de Honda pentru a continua să utilizeze motoarele japoneze, dar nu dispunea de mijloace financiare pentru a le face să evolueze în anii următori. Această stopare a dezvoltării le garantează echitatea în concurenţă cu producătorii de motoare Mercedes, Ferrari şi Renault.

Pentru pregătirea modificărilor reglementărilor motoarelor planificate pentru 2025 a fost creat un ''grup de lucru'', care cuprinde producătorii de motoare şi furnizorii de combustibili actuali şi potenţiali, se mai arată în comunicatul Comisiei F1.

Au fost deja stabilite mai multe obiective precum ''respectul pentru mediu şi relevanţa pentru societate a sectorului auto'', ''combustibil complet durabil'', ''reducere semnificativă a costurilor'' sau chiar ''atractivitate faţă de noii producători de motoare''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.