Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul cancelar german Gerhard Schroder a demisionat din conducerea Rosneft / Rușii i-au închinat elogii

Gerhard Schroeder

Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroder, a demisionat din vârful companiei petroliere de stat ruse Rosneft, la o săptămână după ce Bundestag-ul a anunțat că acesta își va pierde privilegiile de fost cancelar pentru refuzul de a condamna explicit invazia rusă în Ucraina și pentru legăturile sale cu Rusia, potrivit dw.com.

Schroder a informat compania petrolieră de stat rusă că nu va mai face parte din consiliul său de administrație. Omul de afaceri german Matthias Warning a făcut și el aceeași mișcare, se arată în comunicat.

„Suntem înțelegători pentru deciziile lor și le mulțumim pentru sprijinul lor continuu”, a spus Rosneft într-o declarație.

„Standardele companiei vor continua să folosească abordările pe care aceștia le-au implementat, precum o analiză cuprinzătoare, o planificare atentă și modelarea proiectelor în derulare, precum și principiile pe termen lung și luarea în considerare a intereselor partenerilor noștri pe piață”, a mai transmis compania petrolieră.

Rosneft a menționat, de asemenea, rolul neprețuit al lui Schroeder și Warnig „în implementarea proiectelor de infrastructură la scară largă în Rusia și Germania care vizează îmbunătățirea eficienței economiei germane și a industriei sale, precum și bunăstarea cetățenilor săi”.

Schroder a fost supus unor critici intense pentru că și-a păstrat postul de la Rosneft pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina. Parlamentul german a anunțat joi că își va pierde biroul și personalul finanțat de contribuabili, pe fondul controversei legate de afaceri și legăturile sale politice cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.