Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul vicepremier britanic Nick Clegg, angajat de Facebook

express.co.uk
Nick Clegg

Facebook, implicat în scandaluri în serie în centrul cărora se află protecţia datelor personale, fake news şi tentatitive de manipulare electorală, l-a recrutat pe un fost vicepremier britanic Nick Clegg la conducerea direcţiei sale însărcinate cu afaceri mondiale şi comunicarea, scrie Reuters.

Fostul lider al Partidului Liberal Democrat (LibDem), asociat cu Partidul Conservator în coaliţia la putere în perioada 2010-2015, se instalează din ianuarie în California. El este primul lider politic european care să ocupe o asemenea funcţie în cadrul ”statului major” al unei întreprinderi din Silicon Valley.

Clegg, în vârstă de 51 de ani, îi cuccede lui Elliot Schrage şi va fi subordonatul direct al lui Sheryl Sandberg, directoarea generală a Facebook.

”Întreprinderea noastră este angajată într-o etapă crucială. Provocările cu care ne confruntăm sunt grave şi clare, iar astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de noi perspective care să ne ajute să traversăm această perioadă de schimbare”, a scris ea vineri, într-un mesaj în care salută venirea lui Clegg.

Schrage şi-a anunţat plecarea în iunie, după zece ani de colaborare. El va rămâne consilier, precizează Facebook.

El a luat această hotărâre în perioada de turbulenţe cu care s-a confruntat societatea înfiinţată de Mark Zuckerberg în urma scandalului Cambridge Analytica, o societate de marketing politic care şi-a însuţit date personale furate Facebook cu scopul de a consilia campania prezidenţială a lui Donald Trump.

Recrutarea lui Nick Clegg, care a fost de asemenea negociator însărcinat cu probleme comeciale al Comisiei Europene (CE), sugerează că grupul californian vrea să-şi îmbunătăţească contactul cu Bruxellesul în plină dezbatere pe tema protecţiei şi încadrării datelor personale, scrie Financial Times (FT), care a dezvăluit informaţia.

Zuckerberg şi Sandberg s-au implicat strâns în discuţiile cu Clegg, care au început în această vară, aprecizat Facebook.

Nick Clegg, care şi-a pierdut mandatul de deputat în 2017, a militat în favoarea rămânerii Regatului Unit în UE în campania în vederea referendumului din iunie 2016.

În continuare ostil Brexitului, el reclamă în prezent o a doua consultare. Ieşirea din dezbaterea publică britanică în acest stadiu crucial este ”sfâşietoare”, a declarat el după oficializarea angajării sale la facebook. Însă a adăugat că hotărârile cele mai importante cu privire la divorţul cu UE vor fi luate de Parlament, din care nu mai face parte.

În ultimii ani, fostul lider al LibDem şi-a pus în mod public întrebări despre emergenţa reţelelor de socializare.

”Eu nu sunt uluit cu adevărat de Facebook”, declara el într-un articol publicat în 2016 de London Evening Standard, catalogând ”un pic enervantă” cultura ”mesianică californiană, mondializată şi sentimentală a Facebook”.

El se întreba, de asemenea, despre practicile fiscale ale întrprinderilor de acest fel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.