Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Cel mai longeviv veteran de război din judeţul Vaslui a fost sărbătorit de autorităţi la împlinirea a 102 ani

veteran de război

Cel mai longeviv veteran de război din judeţ, lt. col. (r) Gheorghe Voiculescu, beneficiar al serviciilor oferite de Centrul pentru persoane vârstnice Giurcani, a fost sărbătorit, joi, de autorităţi, la împlinirea vârstei de 102 ani, au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui.

La aniversare au fost prezente o parte dintre rudele veteranului, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, autorităţi locale din comuna Găgeşti şi reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean Vaslui, ai Asociaţiei Veteranilor de Război "Peneş Curcanul" Vaslui, parlamentarul Eduard Popica şi preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

"Am participat în ultimii ani la numeroase aniversări ale veteranilor de război, pentru că dumnealor sunt ultimii dintr-o generaţie care a dat dovadă de sacrificiu suprem. (...) Dacă astăzi ne aducem aminte cu mare greutate de oamenii aceştia, să ştiţi că nu e din vina lor, ci a noastră, că nu suntem mai atenţi la ceea ce au reprezentat ei şi ce au făcut pentru ţara noastră", a spus Dumitru Buzatu.

Gheorghe Voiculescu este unul dintre supravieţuitorii bătăliei de la Cotul Donului - Stalingrad (1942 - 1943), dar şi al unei perioade de aproape patru ani de prizonierat în lagărele de muncă forţată ale fostei URSS.

"Încă îmi sunt vii luptele groaznice pe care le-am avut, dar au trecut şi trec asemenea momente. Trebuie să ne facem cu toţii datoria. Acum auzim din toate părţile veşti şi mai bune, dar şi mai rele. La noi încă sunt veşti bune. Datorită celor care ne conduc, încă o ducem bine faţă de alte ţări, care au gâlceavă şi războaie. Trăiască România, trăiască poporul român!", a spus Gheorghe Voiculescu.

Veteranul a primit în dar o plachetă aniversară, o diplomă de excelenţă şi tricolorul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.