Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO. Cum arata de fapt Shakespeare. Singurul portret al dramaturgului a fost descoperit

shakespeare

O carte de botanică veche de 400 de ani conţine ceea ce ar putea fi singurul portret cunoscut al lui Shakespeare făcut în timpul vieţii sale, conform unui expert academic britanic care a publicat detalii cu privire la descoperire în publicaţia 'Country Life', informează BBC.

Botanistul şi istoricul Mark Griffiths a 'spart' un 'cifru ingenios' şi l-a identificat pe dramaturg într-o lucrare gravată în secolul al XVI-lea. Această gravură arăta precum Shakespeare în floarea vieţii, a spus el.

Mark Hedges, editorul revistei 'Country Life', a salutat dezlegarea acestui cifru ca fiind "descoperirea literară a secolului".

Vorbind marţi la teatrul londonez 'Rose Playhouse', el a spus că avem un portret al lui Shakespeare, primul care a fost identificat vreodată şi a fost făcut în timpul vieţii sale.

content-image

Mark Hedges a declarat că Griffiths, un specialist cu un nivel de neegalat al cunoştinţelor ştiinţifice, în calitate de expert în domeniul rolului florei în literatura Renaşterii din Anglia, era calificat în mod unic pentru această descoperire.

Griffiths a făcut descoperirea cercetând biografia botanistului John Gerard (1545-1612), autor al lucrării "Herball or Generall Historie of Plantes".

Cartea de 1484 pagini, publicată în 1598, este descrisă ca fiind cea mai mare lucrare despre plante, într-un singur volum, care a fost publicată în limba engleză.

Pagina de titlu este ilustrată cu o gravură de William Rogers reprezentând patru figuri, despre care s-a crezut că sunt imaginare.

Cu toate acestea, după cum relatează 'Country Life', Griffiths a decodificat imaginile decorative din jurul figurilor - cum ar fi motivele heraldice şi florile emblematice - pentru a descoperi identităţile lor adevărate.

Acestea sunt, potrivit opiniei sale, autorul Gerard, Rembert Dodoens, un renumit botanist flamand, şi Lordul Burghley, Trezorier al reginei Elisabeta I-a.

Al patrulea om ţine un fluture şi un ştiulete cu boabe de porumb dulce, plante despre care Griffiths spune că trimit la poemul lui Shakespeare "Venus şi Adonis" şi la piesa "Titus Andronicus".

Odată decodificată barba, care era un cifru ingenios şi preţuit de aristocraţia elisabetană, s-a confirmat identitatea dramaturgului "William Shakespeare", scrie BBC.

Griffiths notează în 'Country Life' că cel de al patrulea personaj este monocrom, în costum şi are dimensiunea de aproximativ 9 centimetri.

Pagina de gardă a volumului, una dintre cele mai bogate şi mai importante opere de artă ale Renaşterii engleze, a ajuns să fie văzută numai ca o raritate bibliofilă şi ca o mostră rafinată de decoraţie elisabetană. "Nimeni nu a visat să-l găsească pe Shakespeare în acest volum", a mai spus sursa citată de BBC.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.