Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Un suspect în vârstă de 58 de ani a fost arestat pentru furtul a două tablouri de Van Gogh şi Frans Hals

Van Gogh

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, suspectat că a furat anul trecut un tablou semnat Vincent van Gogh şi unul de Frans Hals din muzee olandeze anul, a fost arestat marţi la Baarn, la 15 kilometri nord de Utrecht, a anunţat poliţia olandeză, relatează News.ro.

Operele, intitulate "Le Jardin du presbytère de Nuenen au printemps" şi "Deux jeunes garçons riants", nu au fost găsite, a declarat Poliţia într-un comunicat, citat de Le Figaro.

Suspectul, originar din Baarn, în centrul Ţărilor de Jos, a fost arestat marţi dimineaţă de la domiciliul său, a adăugat Poliţia, care a calificat această arestare drept o "etapă importantă" în anchetă. "Timp de mai multe luni, au fost realizate anchete intense privind furtul celor două tablouri de către Ministerul public", ducând la arestarea suspectului.

"Le jardin du presbytère de Nuenen au printemps" a fost furat pe 30 martie 2020 din colecţiile Muzeului "Singer Laren", situat la aproximativ 30 de kilometri de Amsterdam. Intraţi în clădire la ora 3.00 dimineaţa, hoţii au profitat de închiderea muzeului în primul val al pandemiei de Covid-19. Valoarea tabloului este estimată între 1 şi 6 milioane de euro, potrivit lui Arthur Brand, expert olandez în artă.

Un expert de artă olandeză a declarat în iunie că a primit fotografii recente ale tabloului furat, care constituie "o dovadă" că tabloul există.

Tabloul maestrului epocii de aur a picturii olandeze Frans Hals a fost furat în august 2020 de la Muzeul Hofje van Mevrouw van Aerden din Leerdam. Pânza a fost furat de două ori din acest muzeu, în 2011 şi în 1988. Poliţia a făcut din nou apel la populaţie pentru orice fel de informaţie despre locul unde s-ar putea afla operele.

Nu este prima dată când operele lui Van Gogh sunt ţinta unui furt în Ţările de Jos. Două capodopere ale pictorului au fost furate în 2002 de la Muzeul "Van Gogh" din Amsterdam.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

"Vue de la mer de Scheveningen" (1882) şi "Sortie de l'église réformée de Nuenen" (1884-1885), a căror valoare se ridică la mai multe milioane de euro, au fost regăsite în 2016 în Italia. Sunt expuse din nou la muzeul din Amsterdam din iunie 2019. În 1990, trei tablouri ale artistului olandez au fost furate de la Muzeul Noordbrabants, înainte de a fi regăsite şi restituite.

Frans Hals a fost contemporan cu Rembrandt şi Vermeer, mari maeştri ai secolului de aur olandez, perioadă marcată în secolul al XVII-lea de realizări în domeniile comerţului, artei şi expansiunii coloniale. Hals este cunoscut pentru numeroase portrete, în special "Laughing Cavalier", care se află în Wallace Collection din Londra sau "The Gypsy Girl" care aparţine Muzeului Luvru din Paris.

Sursa foto: NEWS.RO.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.