Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa cere o anchetă internaţională în Sudan

Comunitatea internaţională trebuie să 'investigheze atent' în legătură cu utilizarea de arme chimice în Sudan, denunţată într-un raport de Amnesty International, care acuză forţele guvernamentale sudaneze că ar fi lansat mai multe atacuri de acest gen în vestul ţării, a declarat vineri Ministerul francez de Externe, relatează AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Kovesi, reacție la amenințările lui Traian Băsescu

'Am aflat cu îngrijorare despre raportul Amnesty International. Acest raport face acuzaţii foarte grave pe care noi nu le putem nici confirma, nici infirma în acest stadiu', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Romain Nadal, subliniind faptul că Amnesty este un 'ONG extrem de credibil şi serios'.

Citeşte şi: Rudele victimelor accidentului MH17, APEL la Putin: 'Fii bărbat și recunoaște'

'Acest raport atrage atenţia comunităţii internaţionale, care trebuie să investigheze atent această chestiune. Noi cerem acest lucru OIAC (Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, agenţie ONU) şi UNAMID (misiune comună a ONU şi Uniunii Africane)', a adăugat el.

Citește și: Președintele care l-a numit 'fiu de curvă' pe Obama șochează din nou: Se compară cu HITLER

Amnesty International a acuzat joi forţele guvernamentale sudaneze că au comis în acest an mai multe atacuri chimice care au ucis civili în Darfur, regiune din vestul Sudanului afectată din anul 2003 de un conflict sângeros între minorităţile etnice şi guvernul de la Khartoum.

În raportul său, ONG-ul afirmă că cel puţin treizeci de atacuri cu arme chimice au fost comise între ianuarie şi septembrie asupra unor sate din regiunea Djebel Marra, în Darfur, în cadrul unei ample campanii militare împotriva rebelilor.

Armata sudaneză a respins aceste acuzaţii, calificând raportul drept 'incorect'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.