Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fructele de soc sunt ideale împotriva răcelii: ce nutrienți conțin

digi24.ro
soc

Socul este una dintre plantele cel mai des folosite în medicină care, în mod tradiţional, a fost folosit pentru tratarea infecţiilor, dar şi pentru îmbunătăţirea şi recuperarea în urma arsurilor şi cicatricilor. În prezent, suplimentele de soc fac furori în tratarea simptomelor de gripă şi răceală. Pe lângă faptul că sunt bogate în nutrienţi, fructele de soc sunt ideale şi în combaterea simptomelor gripei şi răcelii, asigură sănătatea inimii şi luptă împotriva inflamaţiilor şi infecţiilor, potrivit csid.ro.

Citește și: Centrul de Supraveghere şi Control al Bolilor: încă 67 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în zece judeţe

Sunt bogate în nutrienţi.

  • 100g de fructe de soc conţin 73 de calorii, 18,4g de carbohidraţi şi mai puţin de 1g de grăsimi şi proteine. În plus, fructele de soc sunt:
  • bogate în vitamina C- 6-35mg de vitamina C la 100g de fructe, adică undeva la 60% din necesarul zilnic recomandat
  • bogate în fibre- fructele de soc conţin 7 grame de fibre per 100g, adică un sfert din necesarul zilnic recomandat
  • sursă ideală de acid fenolic- aceşti compuşi sunt antioxidanţi puternici care ajută la reducerea deteriorării organismului din cauza stresului oxidativ
  • sursă ideală de flavonoide- fructele de soc conţin de 10 ori mai multe flavonoide decât fructele de pădureâ
  • bogate în antocianină- aceşti compuşi oferă fructelor de soc nuanţa de mov închis, fiind un puternic antioxidant cu efecte antiinflamatorii

Numeroase studii au demonstrat că extractul de fructe negre de soc şi infuzia de flori de soc reduc severitatea şi durata simptomelor de gripă şi răceală. Din fericire, tratamentul poate fi administrat fie sub fomă lichidă, de capsule sau jeleuri. În urma unui studiu la care au luat parte 60 de persoane s-a descoperit că cele care au consumat 15ml de sirop de soc de patru ori pe zi, au îmbunătăţit simptomele în doar două zile, în timp ce persoanelor care nu au consumat niciun fel de medicament, simptomele de răceală şi gripă s-au ameliorat după 7-8 zile.

Un alt studiu la care au luat parte 64 de persoane arată că administrarea de 175 mg de extract de soc timp de două zile, a rezultat o îmbunătăţire semnificativă în cazul simptomelor ca răceală, febră, dureri de cap, dureri musculare şi congestie nazală, după doar 24 de ore.

Fructele de soc pot avea efecte pozitive asupra sănătăţii inimii şi a vaselor de sânge. Studiile arată că sucul de soc poate reduce nivelul de grăsime din sânge şi să scadă colesterolul. Mai mult, o dietă bogată în flavonoide s-a demonstrat a fi ideală în reducerea riscului de apariţie a bolilor de inimă.

Deşi fructele de soc promit numeroase poatenţiale beneficii, consumul lor este asociat şi cu câteva pericole. De exemplu, seminţele conţin o cantitate mică de substanţă numită lectină, care poate cauza probleme de stomac dacă se consumă în cantităţi prea mari. În orice caz, preparatele comerciale nu conţin cianură aşadar, nu există riscuri în urma consumului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.