Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB cere instanței interzicerea imediată a activităților Meta în Rusia - Facebook și Instagram sunt vizate

fsb

În tribunalul Tverskoy din Moscova, reprezentantul FSB Igor Kovalevsky a cerut luni interzicerea imediată a activităților companiei de internet Meta în Rusia, relatează Interfax. Instanța examinează cererea relevantă a Parchetului General.

„Activitățile organizației Meta sunt îndreptate împotriva Rusiei și a forțelor sale armate. Vă cerem să interziceți activitățile Meta și să dispuneți obligatoriu executarea de îndată a aceastei decizii", a spus Kovalevsky.

Prim-adjunctul procurorului general, într-un proces în interesul unui cerc nedeterminat de persoane, a cerut instanței interzicerea activităților Meta pentru extremism. Meta deține rețelele sociale Facebook, Instagram, precum și WhatsApp messenger. În instanță, procurorul a spus că nu cere interzicerea Whatsapp, ci doar a rețelelor de socializare Facebook și Instagram și că utilizarea acestor rețele sociale de către cetățeni nu trebuie privită ca extremism. Ambele rețele sociale sunt blocate de Roskomnadzor.

Reprezentantul RKN în instanță a considerat că cerințele procurorului general adjunct sunt legitime și justificate. Acesta a amintit că Meta a fost în mod repetat tras la răspundere administrativă în legătură cu difuzarea de informații extremiste și alte informații interzise pe rețelele de socializare.

„Credem că activitățile companiei sunt supuse unei interdicții în legătură cu activitățile sale extremiste”, a spus reprezentantul RKN.

Avocații Meta au cerut instanței să oprească procedura, deoarece cererea împotriva unei companii străine nu intră în competența acesteia și să le acorde mai mult timp să pregătească și să trimită propria poziție instanței Tagansky. Instanța a respins aceste cereri ale Meta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.