Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Petrea: Ne dorim să avem un dialog continuu şi transparent cu sectorul neguvernamental

gabriel petrea

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS) au organizat miercuri masa rotundă cu tema "Măsuri eficiente în vederea sprijinirii activităţii organizaţiilor neguvernamentale", la care au participat aproximativ 40 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Ionuţ Mişa a invitat organizaţiile neguvernamentale să-şi desemneze un reprezentant în cadrul grupurilor de lucru constituite la nivelul MFP şi le-a dat asigurări acestora că finanţările către ONG-uri nu vor fi eliminate.

"La Ministerul Finanţelor Publice există un grup de lucru tehnic care încearcă îmbunătăţirea legislaţiei fiscale actuale în favoarea contribuabililor şi a agenţilor economici şi niciuna dintre variantele în lucru nu presupune o reducere a finanţărilor pe care le primiţi astăzi din aceste surse", a declarat Ionuţ Mişa. La rândul său, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a dat asigurări participanţilor că proiectul de act normativ va fi supus transparenţei decizionale şi le-a solicitat acestora să încerce să se organizeze astfel încât să aibă un dialog constructiv cu autorităţile statului.

 

"Ne dorim să avem un dialog continuu şi transparent cu sectorul neguvernamental şi vă propun ca organizaţiile dumneavoastră să încerce să desemneze reprezentanţi în cadrul grupurilor de lucru de la nivelul ministerelor. Expertiza dumneavoastră este importantă pentru noi şi vă asigur încă o dată că Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social este interesat de comunicarea cu dumneavoastră într-un cadru organizat", a afirmat Gabriel Petrea.

 

El a precizat că în cel mai scurt timp Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social va organiza o nouă masă rotundă pe aceeaşi temă la care îl va invita şi pe preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan.

 

Dezbaterea cu societatea civilă a fost organizată de MFP şi MCPDS în contextul apariţiei informaţiilor cu privire la modificările fiscale care ar putea afecta finanţarea organizaţiilor neguvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.