Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafele, nerealizările și scandalurile generate de Vlad Voiculescu

Inquam Photos - George Călin
Inquam Monica Althamer Vlad Voiculescu Andreea Moldovan Voiculescu Moldovan Althamer

Al doilea mandat de ministru al Sănătății al lui Vlad Voiculescu (PLUS) a fost unul plin de gafe, nerealizări și scandaluri. Din aceste motive el a fost revocat azi de președintele Klaus Iohannis prin decret prezidențial la propunerea premierului Florin Cîțu:

1.Controverse legate de studiile realizate și diploma pe care o deține. Vlad Voiculescu și-a publicat de abia la începutul lunii februarie diploma sa. Nu este foarte clar dacă acesta are sau nu studii de licență.

2.Delegarea atribuțiilor. Vlad Voiculescu și-a delegat aproape toate atribuțiile de ministru către secretarul de stat din subordine, Andreea Moldovan.

3.Conflictul cu Emil Boc. Primarii unor localități mari au fost obligați de către Ministerul Sănătății să organizeze și să doteze centrele de vaccinare și să asigure plata personalului, fără a primi bani însă bani pentru aceasta. Pentru acest lucru Emil Boc l-a criticat pe Vlad Voiculescu. Acesta, însă, nu a recunoscut lipsa de pregătire de deciziei ministeriale preferând să intre în conflict deschis cu primarul din Cluj Napoca.

4.Conflictul cu Valeriu Gheorghiță. Una din primele preocupări ale lui Vlad Voiculescu a fost să preia atribuțiile lui Valeriu Gheorghiță în ceea ce privește coordonarea campaniei de vaccinare. Acest lucru a generat un prim scandal la nivelul Guvernului.

5.Date imprecise privind vaccinarea. În cadrul unei conferințe de presă susținută la finalul lunii ianuarie, a susținut că 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare. Vlad Voiculescu a comunicat această informație fără să se consulte cu coordonatorul campaniei de vaccinare. Acesta l-a contrazis pe Vlad Voiculescu și a arătat că este vorba de 1300 de persoane care au fost vaccinați în plus pentru a nu se pierde dozele de vaccin.

6.Conflictul cu Florin Cîțu.

  1. Vlad Voiculescu nu s-a consultat cu prim-ministrul și nici cu Valeriu Gheorghiță în ceea ce privește publicarea datelor vaccinărilor din centrele destinate structurilor de forță. Prin acest lucru a generat o problemă de securitate națională.
  2. Prim-ministrul Florin Cîțu i-a cerut lui Vlad Voiculescu să prezinte un raport în urma incendiului de la Matei Balș. Vlad Voiculescu a amânat publicarea raportului. În final, Florin Cîțu a prezentat raportul Corpului de Control.
  3. Prim-ministrul Florin Cîțu i-a cerut lui Vlad Voiculescu în mai multe rânduri să crească capacitatea paturilor la ATI. Acest lucru nu s-a întâmplat.
  4. Andreea Moldovan a susținut în mai multe rânduri ideea unui lockdown, chiar dacă poziția lui Florin Cîțu era explicit împotriva unei astfel de măsuri.
  5. Andreea Moldovan și-a însușit un ordin al MS prin care au fost introduse noi criterii pentru instituirea carantinei într-o localitate. Acest act nu a fost consultat cu premierul și nici în Coaliție, deși implicația sa este una foarte importantă.
  1. Lipsa de rezultate în fruntea ministerului. Florin Cîțu i-a cerut un raport de activitate lui Vlad Voiculescu. Raportul conține mai multe acțiuni realizate în ceea ce privește raportarea datelor despre pandemie și promisiuni pentru viitor.
  2. Angajarea unui număr mare de consilieri. Ministrul Sănătății a angajat 21 de consilieri personali și onorifici.
  3. Demisia unor consilieri. Mai mulți consilieri l-au părăsit pe Vlad Voiculescu acuzând lipsa de profesionalism din ministerul Sănătății:
    1. Bodgan Oprea, consilierul personal al lui Vlad Voiculescu, a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al ministrului Sănătății, surse din minister arătând că motivul a fost „nepotrivirea de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a Ministerului Sănătății”.
    2. Răzvan Cherecheș, consilierul onorific al lui Vlad Voiculescu și-a demisia acuzând faptul că sfaturile sale bazate pe date științifice nu sunt solicitate de ministru/minister.

7.Consilieri implicați în scandaluri. Vlad Voiculescu i-a permis consilierului său onorific Ștefan Voinea să acceseze date din Registrul Electronic Național de Vaccinări. În realitate, acesta din urmă nu avea dreptul la astfel de date. Corpul de Control al prim-ministrului a sesizat Parchetul în acest caz.

8.Vlad Voiculescu a fugit de responsabilitate în crizele majore.

  1. Vlad Voiculescu nu și-a asumat nicio responsabilitate în urma incendiului de la Matei Balș, deși într-un caz similar de la Piatra Neamț îl acuza direct pe ministrul Sănătății de la acea dată, Nelu Tătaru, că ministerul este un dezastru.
  2. Vlad Voiculescu a pasat vina în modul în care s-a realizat transferul pacienților de la spitalul Foișor.
  3. Vlad Voiculescu nu și-a asumat nicio responsabilitate în cazul celor trei pacienți decedați la spitalul Victor Babeș. Mai mult, ministrul Sănătății a arătat că a aflat despre tragedie după ora 18.30, în timp ce Raed Arafat a susținut că ministrul Sănătății a știut despre caz mai devreme.

12. Vlad Voiculescu a fost surprins fără mască pe holurile Parlamentului.

13. A fost prezent mai mult pe rețelele sociale decât pe teren, în spitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.