Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul Coldea, despre episodul primei suspendări din funcţie/ VIDEO

florian coldea

Florian Coldea a fost suspendat din funcţia de prim-adjunct al directorului SRI după dezvăluirile lui Ghiţă, însă aceasta nu este prima situaţia delicată în care se află generalul.

Vezi şi: Florian Coldea e OBIȘNUIT cu anchetele SRI: A mai fost implicat într-un scandal de AMPLOARE

Primul scandal în care Coldea a fost implicat şi care a determinat începerea unei anchete interne a SRI a fost cel provocat în 2007 de acuzaţiile lui Mircea Geoană, pe atunci lider PSD, potrivit cărora prim-adjunctul SRI ar fi solicitat informaţii referitoare la judecătorii CCR Ion Predescu, Nicolae Cochinescu şi Aspazia Cojocaru. Liderul social-democrat a susţinut că astfel ar fi fost influenţată decizia Curţii Constituţionale, care avizase negativ propunerea de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu.

Vorbind despre episodul suspendării din 2007, generalul SRI Florian Coldea a declarat în singurul său interviu într-un studio de televiziune că: „Era firesc să fiu suspendat pe acea perioadă de anchetă”.

Vezi şi: ULTIMUL mesaj public lansat de Florian Coldea, după DISPARIȚIA lui Ghiță

Cât priveşte bileţelele care au ajuns în spaţiul public, Florian Coldea susţinea că erau nişte notiţe: „În fiecare dimineaţă, pe biroul Serviciului vine un buletin mass-media. Un capitol este referiri despre SRI. Într-una se spunea de către un lider că există date că chestiuni din arhiva ar fi folosite public. Primul lucru pe care îl facem este să verificăm în ce măsură chestiunile enunţate sunt adevărate sau false. Nu erau la noi în arhivă şi că au fost predate. (….)Erau nişte notiţe”, mai spune Coldea în interviul acordat jurnalistului Victor Ciutacu, la Antena 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.