Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania perceperea de taxe prin care CE să cofinanţeze bugetul european

Comisia Europeana

Germania susţine ideea conform căreia Comisia Europeană să poată percepe taxe prin care să cofinanţeze bugetul european, a declarat miercuri ministrul german de finanţe Olaf Scholz, care a estimat că astfel de venituri pot fi obţinute dintr-o schemă extinsă a taxării emisiilor de carbon, din planificatul impozit asupra tranzacţiilor financiare sau dintr-o taxă vamală percepută asupra produselor importate în UE ce implică emisii ridicate de carbon în procesul de producţie, relatează agenţia Reuters potrivit Agerpres.

Adresându-se prin videoconferinţă unor europarlamentari germani şi francezi, Scholz a atenţionat însă că detaliile tehnice ale unei asemenea taxe vamale sunt complicate şi un acord în acest sens între statele statele membre ale UE probabil nu va putea fi obţinut mai devreme de unul sau doi ani.

Comisia Europeană doreşte să instituie o astfel de taxă pentru bunurile importate în UE din state care nu au obiective de mediu la fel de ambiţioase cum sunt cele pe care executivul comunitar le-a înscris în Pactul Verde european.

Liderii europeni vor discuta joi şi vineri la un summit prin videoconferinţă propunerile Comisiei Europene privind bugetul plurianual al UE pentru perioada 2021-207 şi planul de relansare bazat pe crearea unui fond de 750 de miliarde de euro constituit din sume atrase de executivul comunitar de pe pieţele financiare, din care 500 de miliarde de euro ar urma să fie subvenţii şi restul de 250 de miliarde împrumuturi.

Comisia Europeană doreşte creşterea resurselor financiare proprii astfel încât viitorul buget plurianual al UE pentru care a propus alocarea sumei de 1.100 de miliarde de euro să depindă mai puţin de contribuţiile statelor membre. Instituirea unor noi taxe este evocată şi ca sursă de finanţare pentru rambursarea pe termen lung a sumelor ce ar urma să fie atrase de pe pieţele financiare pentru planul european de relansare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.