Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Poarta Brandenburg a fost iluminată în culorile drapelului israelian

Facebook
Poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg, simbol al Germaniei reunificate, a fost iluminată sâmbătă seara în culorile drapelului israelian, în "solidaritate" după atacurile Hamas, a afirmat cancelarul federal, Olaf Scholz, notează AFP, citat de Agerpres.

"În solidaritate cu Israelul", a scris liderul german pe reţeaua socială X (fostă Twitter) ca legendă la fotografia monumentului din Berlin luminat în albastru şi alb, în faţa căreia s-a adunat mulţimea după lăsarea întunericului.

Berlinul "deplânge victimele acestui atac terorist laş şi criminal şi se teme pentru persoanele răpite. Oraşul nostru stă ferm alături de Israel", a declarat la rândul său Senatul Berlinului, organismul care guvernează capitala Germaniei, pe aceeaşi platformă.

Ambasada Israelului la Berlin a mulţumit Germaniei "pentru acest simbol frumos". "Suntem uniţi împotriva terorismului!", a adăugat misiunea diplomatică, tot pe X.

La Paris, Turnul Eiffel va fi stins mai devreme decât de obicei duminică seara "în solidaritate cu victimele israeliene în urma atacurilor comise de Hamas", a indicat primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, pe reţeaua de socializare.

Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război după lansarea, sâmbătă dimineaţă, a unei spectaculoase ofensive militare surpriză a mişcării Hamas care a tras mii de rachete, a infiltrat luptători pe teritoriul israelian şi a luat ostatici israelieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.