Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giorgia Meloni nu dă doi bani pe imaginea de premier pașnic: Procesul cu scriitorul care i-a spus ticăloasă continuă!

Rai News
Giorgia Meloni

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat într-un interviu apărut marţi în cotidianul Corriere della Sera că nu intenţionează să renunţe la procesul împotriva scriitorului anti-mafie Roberto Saviano, potrivit Reuters. Saviano, important activist pentru drepturile omului, este judecat de la începutul lunii pentru calomnie după ce a numit-o "ticăloasă" pe Giorgia Meloni. Avocatul şefei guvernului a spus atunci că ea ar putea lua în considerare să renunţe la proces, aşa cum i s-a cerut de către asociaţia de scriitori PEN International, scrie Agerpres.

Dacă va fi condamnat, Saviano riscă până la trei ani de detenţie, deşi, conform sistemului juridic din Italia, mai probabile sunt o amendă de cel puţin 500 de euro sau o pedeapsă cu suspendare.

Meloni l-a dat în judecată pe Saviano după un interviu televizat din decembrie 2020 în care scriitorul i-a criticat pe ea şi pe un alt lider radical de dreapta, Matteo Salvini, din cauza atacurilor lor la adresa ONG-urilor care salvează migranţi. Premierul a precizat în interviul pentru Corriere della Sera că nu are niciun motiv să-şi retragă acţiunea în justiţie, acum că este şefa guvernului, spunând că "totul va fi tratat cu imparţialitate, dată fiind separarea puterilor". "În acelaşi timp, sunt de părere că o parte a stângii nu ar trebui să se considere mai presus de lege", a adăugat ea. Procesul a fost amânat pentru 12 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.