Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google pierde o bătălie antitrust cu UE/ Reacția multinaționalei

Google
Google

Tribunalul UE a decis miercuri că C.E. a avut dreptate când a amendat Google pentru încălcarea normelor antitrust, în ceea ce reprezintă un moment de referință pentru politica UE, care ar putea avea un impact asupra modelelor de afaceri ale marilor jucători din domeniul tehnologiei.

Conform CNBC, hotărârea vine după ce Comisia Europeană a apreciat, în 2017, că Google și-a favorizat propriile servicii de comparare a prețurilor și a amendat compania cu 2,42 miliarde de euro (2,8 miliarde de dolari) pentru încălcarea normelor antitrust. Google, unitate a Alphabet, a contestat afirmațiile la cea de-a doua instanță supremă a UE.

În plus, instanța a confirmat și amenda la 2,42 miliarde de euro.

Decizia poate fi atacată cu apel la cea mai înaltă instanță a UE. Comisia Europeană și Google nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Aceasta nu este prima dată când Tribunalul UE se pronunță asupra unui caz antitrust intentat de Comisia Europeană și îndreptat împotriva unui gigant tehnologic.

În iulie 2020, camera a decis că Comisia nu a reușit să dovedească faptul că guvernul irlandez a acordat un avantaj fiscal companiei Apple - asta după ce instituția cu sediul la Bruxelles a cerut Republicii Irlanda să recupereze 13 miliarde de euro de la producătorul iPhone în 2016. Decizia instanței a însemnat o lovitură semnificativă pentru Margrethe Vestager, șefa UE în domeniul concurenței, și pentru echipa sa.

___

REACȚIA Google:

„Reclamele pentru cumpărături au ajutat oamenii să găsească rapid și ușor produsele pe care le căutau, iar pe vânzători să ajungă la potențiali clienți. Această concluzie se referă la fapte foarte specifice și, chiar dacă o să le analizăm foarte atent, deja am făcut o serie de schimbări în 2017 pentru a ne conforma deciziei Comisiei Europene. Abordarea noastră a avut succes timp de mai mult de 3 ani, generând miliarde de clickuri pentru mai mult de 700 de site-uri de comparare a prețurilor.”  - reprezentanții Google.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.