Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorj: CJSU nu a aprobat suspendarea cursurilor în municipiul Târgu Jiu, Bâlteni şi Drăguţeşti

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj nu a aprobat, joi seara, propunerea primarului municipiului Târgu Jiu de suspendare a cursurilor pentru dezinfectarea unităţilor de învăţământ.

"CJSU întrunit joi seara a avut pe ordinea de zi suspendarea, în data de 28 februarie, a cursurilor de învăţământ din sistemul antepreşcolar, preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi universitar public şi privat care îşi desfăşoară activitatea pe raza următoarelor unităţi administrativ-teritoriale: Târgu Jiu, Bâlteni şi Drăguţeşti. Acestea sunt localităţile în care cetăţeanul de origine italiană a intrat în contact direct apropiat cu mai multe persoane. Decizia a fost supusă la vot şi a fost respinsă. Din totalul celor 37 de prezenţi, au fost 5 abţineri, 3 au votat 'pentru' suspendarea cursurilor, iar 29 au votat 'împotrivă'. Trebuie să avem în vedere faptul că la momentul actual avem un singur caz confirmat de coronavirus pe teritoriul judeţului Gorj. Din punct de vedere legal, suspendarea cursurilor se poate face atunci când avem o epidemie", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.

El a adăugat că, în total, au fost prelevate probe biologice de la 153 de persoane, între acestea fiind şi minori.

"Cu certitudine este vorba şi despre copii care au intrat în mod indirect în contact cu cetăţeanul italian. În acest moment avem 50 de probe prelevate numai astăzi, de dimineaţă, la ora 9,00 erau alte 73 recoltate. Avem 153 de probe, dintre care 13 au fost confirmate negativ şi avem un singur caz confirmat pozitiv. Prelevarea de probe continuă", a mai spus Florin Chisim.

Citește și: BREAKING Peste 3.000 de cetățeni din Italia au intrat în România în ultimele 24 de ore (oficial)

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a scris, joi, pe Facebook, că va propune CJSU suspendarea, vineri, a cursurilor la unităţile de învăţământ din oraş pentru dezinfectarea sălilor de clasă.

Potrivit edilului, măsura este necesară pentru siguranţa elevilor.

"Am discutat astăzi cu prefectul judeţului Gorj, domnul Cristinel Rujan, pe tema suspendării cursurilor la unităţile de învăţământ din municipiul Târgu Jiu. Dânsul m-a asigurat că va propune în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca mâine, 28 februarie, unităţile de învăţământ să rămână închise pentru a fi dezinfectate. Este o măsură necesară pentru siguranţa elevilor şi vom întruni şi noi, la nivelul municipalităţii, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în scopul asigurării fondurilor necesare pentru dezinfectare. Rog, din nou, cetăţenii să-şi păstreze calmul, să se informeze doar din surse sigure, fie că este vorba de informaţiile pe care le trimitem către mass media, fie de cele publicate pe site-urile oficiale ale instituţiilor", a spus Marcel Romanescu.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat miercuri că primul caz din România confirmat de infectare cu coronavirusul Covid-19 este un bărbat dintr-o localitate din judeţul Gorj, care a intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini venit în zonă în perioada 18-22 februarie, starea acestuia fiind bună, fără a prezenta simptome.

Un număr de 166 de persoane din mai multe localităţi ale judeţului se află în autoizolare la domiciliu, fiind monitorizate de către medicii de familie şi de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Potrivit unei informări transmise AGERPRES, niciuna dintre cele 166 de persoane nu prezintă simptome specifice infecţiei cu virusul Covid-19.

"În perioada 20-27 februarie (ora 6,00) au fost recoltate şi trimise la laborator un număr de 73 de probe de la persoanele care au avut contact cu pacientul din Italia şi pacientul confirmat din judeţul Gorj. La nivelul judeţului avem în evidenţă un număr de 166 de persoane cu autoizolare la domiciliu. Aceste persoane sunt autoizolate la domiciliu, sunt monitorizate de medicii de familie care au fost anunţaţi şi de personalul din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Menţionăm că nu prezintă semne clinice de boală la această dată", se arată în informarea DSP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.