Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Gradul de CIVILIZAȚIE al unui popor se măsoară prin grija lui pentru animale'

romania-actualitati.ro
ursul carpatin

Cazul ursului ucis în Sibiu care a scandalizat întreaga țară a fost comentat și de analistul politic, Stelian Tănase. Acesta a criticat dur decizia autorităților de a ucide animalul.

"Ieri dimineata un urs și-a făcut apariția pe străzile Sibiului de prin pădurile din apropiere. S-a plimbat vreo trei ore in cautare de hrană pînă cind a fost inconjurat de vreo 50 de oameni, in diferite uniforme, și ucis! trei ore siibula fsot un codru, cu i hatia de vinatori pe urmele ursului. A fost pesemne un act de bravadă. Eroii acestia poate așteaptă și o decorație!!! Poate cred ca au salvat Sibiul de o mare amenințare! Mai stii… Amintesc că ursul nu a dat semne de agresivitate. A fost un act de barbarie asumată. Gradul de civlizație al unui popor se măsoară prin grija lui pentru animale, printre altele.

Citește și: Dan Negru îl propune lui Nicusor Dan o întrecere cu Fuego: Hai în piață să vedem cine e recunoscut

Uciderea acelui urs încalcă grav Convenția de la Berna semnată de România in 1993. Pentru a fi ucis un urs trebuie neapărat aprobarea Ministerului Mediului. Nu s-a cerut și nu a fost obținut. Acum auzim ca scuză că s-ar fi incercat tranchilizarea animalului, dar că nu s-a reusit. Cum adică!? S-A încercat. Cine anume !? Cine a tras glonțul fatal? Cu ce permis!? Din al cui ordin!? Are un chip!? O identitate!?

O anchetă a împrejurarilor uciderii uruslui este strict necesară. Ea trebuie sa stabilească vinovații. Asta daca vrem să ne mai uităm unii in ochii altora. A fost un act de cruzime gratuita. Efectul a fost amplificat enorm de difuzarea iamginilor ne neprivit de la Sibiu ieri de toate televiziunile de stiri. Ursul cu siguranța putea fi tranchilziat, dar de niste oameni competenți, nu de niște amatori cu instincte ucigașe nestăpînite.

E un moment fff trist. Să vezi 50 de oameni haituind un animal ca să îl ucidă pe strazile unui oraș, în Europa, în 2016. Credeam că Sibiu este un oraș civilizat.", a spus Stelian Tănase pe site-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.