Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia şi Germania au convenit să frâneze reîntregirea familială în cazul refugiaţilor

ciocanel judecator

Atena şi Berlinul au convenit să frâneze transferarea din Grecia în Germania a refugiaţilor eligibili pentru reîntregirea familială, potrivit unei scrisori a unui ministru grec care a fost reprodusă luni de cotidianul elen Jurnalul Redactorilor, relatează AFP. ''Transferurile pentru reîntregire familială către Germania vor fi încetinite cum s-a convenit'', scrie ministrul grec pentru politica migraţiei, Yannis Mouflas, într-o scrisoare, datată 4 mai şi care este adresată ministrului german de interne, Thomas de Maiziere. Scrisoarea, pe care ziarul o publică în facsimil, precizează că acordul se referă la ''limitarea provizorie a numărului de persoane transferate lunar''.

Contactat de AFP, ministerul grec s-a abţinut de la orice comentariu imediat, dar a dezminţit existenţa scrisorii. Yannis Mouflas îi impută Germaniei iniţiativa acordului respectiv, subliniind că Grecia ''nu este responsabilă'' de întârzierile provocate astfel. Potrivit lui Mouflas, vor fi afectate ''peste 2.000 de persoane, dintre care unele vor trebui să aştepte ani de zile pentru a merge în Germania''. Faţă de ''comentariile din ce în ce mai disperate şi de criticile'' suscitate, în opinia sa, de aceste întârzieri, ministrul grec îi propune ''o linie comună de răspuns'' colegului său german.

Întârzierile trebuie să fie prezentate, potrivit opiniei sale, ca fiind ''inevitabile'', ''având în vedere faptul că Grecia şi Germania au un număr foarte mare de solicitanţi de azil''. AFP precizează că regulile europene privind azilul prevăd, cu o serie de condiţii, dreptul pentru refugiaţii sosiţi într-o ţară a Uniunii Europene la reunire cu familia lor instalată oriunde în UE. Într-un moment în care sunt vizaţi mii de solicitanţi de azil, îndeosebi sirieni, blocaţi în Grecia din cauza închiderii frontierelor europene în 2016, regula generală europeană este că transferurile respective se fac în decurs de şase luni după acceptarea cererii de reîntregire familială de către ţara de primire, conform Agerpres. În Germania, o deputată a stângii radicale Die Linke, Ulla Jelpke, a afirmat recent în mass-media că guvernul german a plafonat în aprilie la 70 pe lună numărul relocărilor de refugiaţi din Grecia în cadrul reîntregirii familiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.