Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul de la Vişegrad respinge acuzaţiile Comisiei Europene privind 'dumpingul social'

Comisia Europeana

Ungaria şi celelalte trei state din grupul de la Vişegrad (Cehia, Polonia şi Slovacia) îşi reafirmă opoziţia faţă de intenţia Comisiei Europene de a revizui normele privind lucrătorii detaşaţi şi resping acuzaţiile privind 'dumpingul social', a declarat joi la Varşovia ministrul ungar ale economiei, Mihaly Varga, citat de agenţia MTI.

Angajarea lucrătorilor detaşaţi în interiorul blocului comunitar se face în baza unei directive europene emise în anul 1996, pe care acum Comisia Europeană doreşte să o revizuiască pentru a veni în întâmpinarea plângerilor privind dumpingul social. Aceste plângeri privesc angajarea lucrătorilor detaşaţi temporar din alte state ale Uniunii Europene, mai ales cele din est, şi care prin salariile mici pe care le primesc acolo unde sunt detaşaţi îngreunează angajarea celor locali. Vorbind la o întâlnire a miniştrilor muncii din ţările grupului de la Vişegrad, desfăşurată în capitala Poloniei, ministrul Mihaly Varga a menţionat că aceste ţări resping folosirea expresiei 'dumping social', dar susţin aplicarea normelor europene pentru combaterea fraudelor şi a metodelor prin care sunt ocolite legile, o directivă în acest sens fiind emisă de Comisia Europeană în anul 2014, conform Agerpres.

El a mai menţionat că pentru ţara sa este importantă protejarea drepturilor lucrătorilor unguri în celelalte state ale UE şi a apreciat că mediul de afaceri din statele grupului de la Vişegrad oferă pe piaţa internă a UE servicii competitive şi la standarde înalte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.