Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gunoierii din Timișoara și-au făcut Camorra cu spăgi de mii de euro din ridicat deșeuri: Plângeri penale și scandal ținut secret!

gunoi retim

Scandalul care a lăsat Timișoara plină de gunoaie este unul penal, cu încrengături mafiote. Povestea depășește scenariul unui film, conform unor informații pe surse obținute în excusivitate de știripesurse.ro. Timișorenii au fost notificați să își țină gunoiul în case, fiindcă Retim, compania cu care Primăria Timișoara are contract pentru ridicarea gunoiului, și la care Consiliul Local Timișoara este și acționar, nu poate munci la capacitate maximă. Angajații sunt în grevă, sub pretextul că nu au primit banii pe ore suplimentare și că ar fi terorizați de șefi!

Mafia gunoaielor a paralizat colectarea

Gunoierii care ridicau deșeurile din zona centrală au refuzat să mai intre la muncă, pretextând că sunt supravegheați obsesiv. De fapt, la mijloc e un scandal cu spăgi uriașe. Un simplu gunoier care ridica pubele în zona centrală a orașului ajunsese să plece lunar acasă cu mii de euro din spăgi. Metoda era una simplă. Companiile din centru avea contracte pentru ridicarea unor cantități mici de gunoi, însă în realitate produceau mult mai mult. Ca să nu achite ridicarea prin facturi, patronii le dădeau șpăgi de câteva sute de lei gunoierilor care ridicau pubelele. Cantitățile nefacturate erau trecute în mod fals ca provevind din rampe clandestine din oraș și decontate de la Primăria Timișoara. Practic, administrația Fritz a ajuns să plătească din banii ei ilegalitățile unor patroni din zona centrală a Timișoarei. Ca o pură coincidență, facturile RETIM către populație au crescut vertiginos, sub pretextul scumpirii colectării.

Poliția Locală a dispus verificări și a trecut la plângeri penale

Poliția Locală Timișoara a trecut la verificări în toate rampele clandestine și a constatat că situația de pe acte nu bate cu cea din teren. Ca să afle adevărul, cei de la RETIM au montat dispozitive de monitorizare pe mașinile care preluau gunoiul din zona centrală. Așa s-a descoperit traseul mafiot  al spăgilor uriașe încasate in sistem mafiot de simpli gunoieri. Pe numele lor au fost depuse nu mai puțin de zece plângeri penale, așa că mămăliga a bubuit cu un protest.

Orașul a fost lăsat fără serivicii de colectare, iar scandalul a fost ținut secret. Deși știripesurse.ro a cerut Primăriei Timișoara, condusă de Dominic Fritz, o părere cu privire la blocajul pe colectarea gunoaielor, primăria nu răspuns. Edilul e în campanie și postează poze cu flori, în vreme ce orașul e plin de gunoaie.

În dimineața zilei de joi, o parte din gunoi a fost colectat, însă RETIM încă lucrează cu forța de muncă redusă, iar scandalul penal e abia la început, căci cel mai probabil la compania la care CL Timișoara e acționar urmează o anchetă care va scoate la iveală multe nereguli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.