Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul afgan îi acuză pe talibani că au răpit civili - Aceştia dezmint informaţiile oficiale

AP
talibani

Militanţi talibani au răpit circa 60 de civili în centrul Afganistanului în ultima săptămână şi mai mult de jumătate sunt încă reţinuţi în contextul eforturilor Statelor Unite şi ale altor puteri străine de a începe negocieri de pace, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Talibanii au luat ostaticii în provincia centrală Daikundi după ce o femeie a scăpat dintr-un sat controlat de talibani într-o provincie vecină, potrivit guvernatorului adjunct al provinciei Daikundi, Mohammad Ali Uruzgani.

Aproximativ 26 dintre ei, inclusiv femei şi copii, au fost eliberaţi, iar bătrâni tribali mediau pentru eliberarea civililor rămaşi, a adăugat Uruzgani.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a negat răpirea civililor.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Militanţii, care după ce au fost îndepărtaţi de la putere în 2001 luptă pentru reintroducerea legii islamice stricte, au semnat în februarie împreună cu Statele Unite un acord de retragere a trupelor, menit să deschidă calea pentru negocieri de pace cu guvernul afgan.

Dar de la semnarea acordului, violenţa s-a intensificat şi neînţelegerile legate de eliberarea prizonierilor talibani au împiedicat progresul negocierilor.

Subliniind tensiunea, un purtător de cuvânt al consiliului de securitate naţională a declarat că talibanii au ucis mai mult de 40 civili în întreaga ţară săptămâna trecută.

"Talibanii nu şi-au ţinut promisiunea de a reduce violenţa împotriva poporului afgan şi de a lucra pentru pace'', a declarat purtătorul de cuvânt Javid Faisal pe Twitter.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

Misiunea ONU în Afganistan a publicat duminică un raport în care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la 15 atacuri asupra angajaţilor din sănătate şi a unor facilităţi de îngrijire în timpul pandemiei de coronavirus, atribuind talibanilor responsabilitatea pentru majoritatea acestora.

Talibanii au respins acuzaţiile atât ale guvernului, cât şi ale ONU şi au acuzat guvernul că a provocat victime civile în ultima săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.