Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Cioloș va impune birișul pe ce nu ai

- Ai BMW seria 5?

- Nu, să trăiți.

- Deci impozit pe BMW seria 5. Ce nu mai ai?

- Păi nu am nici vilă cu piscină.

- Deci impozit și pe vilă cu piscină. Ai șase terenuri?

- Nu am șase terenuri.

- Deci plus șase terenuri. Auzi, ca să nu ne mai încurcăm, uite cum faci. Te uiți tu în declarațiile de avere ale guvernanților și ce nu ai de acolo treci pe lista asta, să ți le impozităm. Păi bă, curgol, cum să poată progresa țara asta cu sărăntoci încăpățânați și strânși la pungă ca tine? Păi dacă nu-ți taxăm ție sărăcia și nevoile și neamul, noi din ce paștele mă-tii mai furăm?

Toleranță zero față de contribuabili, zice polițaiul Biriș, secretar de stat la finanțele guvernului Cioloș. Statul are nevoie de bani, de mulți bani. Sunt atâtea sisteme de stat care trebuie ținute pe bani și atâtea pulane și costume de polițai care trebuie cumpărate pentru contabilii-gardieni.

Când Biriș a zis reformă, mă gândeam că zice ceva de liberalizare, de transparența cheltuirii banului public, de monitorizarea și controlul pe care contribuabilul să le poată exercita asupra banilor pe care îi dă polițailor-contabili.

Unde se duc banii dați la sănătate? Ce servicii primește asiguratul pentru ei? Dacă dă 1000 la sănătate, primește mai mult decât dacă ar da 100? Care e motivația să dea mai mult? Unde se duc banii pe care îi dă pentru școală? Primește copilul lui mai mult dacă dă 1000 decât dacă ar da 100?

Așa cum zicea cineva, Biriș și Cioloș pornesc de la prezumția de vinovăție a cetățeanului: ”Nu trebuie să știm noi pentru ce te impozităm, las' că știi tu.” Ca ăla care-și bate nevasta, știe ea de ce.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.