Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Germaniei blochează un ajutor esențial pentru Ucraina: Blindatele Marder s-au 'pierdut' în birocrație (Bild)

blindate marder

Guvernul german și Cancelaria Federală a Germaniei blochează furnizarea de vehicule de luptă de infanterie Marder către Ucraina, relatează luni ziarul german Bild.

Potrivit publicației, de o lună de zile, Consiliul Federal de Securitate, din care fac parte miniștri cheie, nu a luat o decizie cu privire la exportul a până la 100 de blindate Marder produse de concernul Rheinmetall. Bild face referire la un document confidențial al Ministerului german al Apărării, în care se precizează că primul lot de vehicule de luptă de infanterie poate fi adus în stare de luptă în termen de șase săptămâni, iar restul - pentru o perioadă de până la 15 luni. Potrivit ziarului, dacă autoritățile ar fi aprobat livrările către Ucraina în luna martie, atunci Kievul ar fi putut utiliza deja aceste vehicule de luptă.

În același timp, cererea de export din partea Rheinmetall a fost examinată de Consiliul Federal de Securitate încă din 22 aprilie, dar guvernul german blochează examinarea acesteia, susține ziarul. Încă nu se știe când va fi cunoscut rezultatul examinării.

Anterior, ziarul Die Welt , citând surse din cadrul guvernului ucrainean, a relatat că furnizarea de tunuri antiaeriene autopropulsate Gepard către Ucraina, pe care Berlinul le-a promis Kievului, a intrat în impas din cauza faptului că partea germană nu a reușit încă să achiziționeze un număr adecvat de proiectile pentru acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.