Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul României răspunde Comisiei Europene: Executivul va continua neabătut pe drumul de combatere a corupției

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor europene, apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a statului de drept şi a independenţei justiţiei, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Executivului de la Bucureşti, Nelu Barbu.

Reacţia sa vine în urma declaraţiilor făcute despre România de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

"Guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care stau la baza construcţiei europene: apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a statului de drept, a independenţei justiţiei", a precizat Nelu Barbu.

Citeste si Bătaie pe posturile scoase la CONCURS de Poliția Română - Care este județul cu cea mai mare concurență

El a subliniat că "Guvernul României va continua neabătut pe drumul pe care s-a angajat fără echivoc - de combatere a corupţiei".

Marţi, purtătorul de cuvânt al CE Margaritis Schinas a declarat: "Comisia urmăreşte îndeaproape discuţia din România cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă privind căile extraordinare de atac pentru cauze penale în urma a două hotărâri recente ale Curţii Constituţionale. Comisia a luat act deja de prima hotărâre privind completurile de 5 judecători (8 noiembrie), în ultimul său raport în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Mai general vorbind, doresc să vă amintesc faptul că preşedintele (Comisiei Europene), Jean-Claude Juncker a fost cât se poate de clar în problema unei posibile amnistii în cursul recentei sale vizite la Bucureşti. Aşa cum Comisia a mai spus în repetate rânduri, este esenţial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite orice noi paşi înapoi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.