Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul spaniol ar putea obliga companiile mari consumatoare de energie să-și închidă activitatea în timpul vârfurilor de consum

bierensgroup.com
Spania steag

Guvernul spaniol ar putea obliga companiile mari consumatoare de energie să-și închidă activitatea în timpul vârfurilor de consum, dacă va fi necesar în această iarnă, pe fondul crizei energetice europene, a declarat luni ministrul industriei, Reyes Maroto.

Companiile vor fi compensate financiar de către Guvern, a precizat, pentru agenția de presă spaniole Europa Press, ministrul, adăugând că, deocamdată, nu este nevoie să se impună astfel de întreruperi, potrivit Rador.

"Dacă ar trebui să impunem mecanisme de întrerupere, care nu sunt necesare acum... opțiunea este pe masă", a precizat doamna Maroto, adăugând că aprovizionarea cu energie a Spaniei a fost garantată pentru toamnă și iarnă.

În urma întreruperii aprovizionării cu gaze naturale din Rusia, după invadarea Ucrainei și a sancțiunilor ulterioare instituite Rusiei, multe țări europene se confruntă cu posibile lipsuri de gaze, care ar afecta și energia electrică generată de centralele pe gaz, în timpul iernii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.