Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii au atacat Wikileaks după ce s-au certat cu Anonymous

anonymous

Gruparea de hackeri OurMine, celebră pentru că a spart conturile de pe rețelele de socializare ale unor "vedete" ale domeniului IT precum CEO-ul Google Sundar Pichai sau fondatorul Facebook Mark Zuckerberg și CEO-ul Uber, Travis Kalanick, a atacat din nou site-ul Wikileaks, conform unui material publicat de site-ul thenextweb.com.

Motivul acestui atac a fost, se pare, o ceartă cu gruparea internațională de hackeri Anonymous, care închide conturile de socializare ale teroriștilor ISIS, publică numele membrilor Ku Klux Klan (KKK) și a atacat site-ul Băncii centrale a Greciei pentru a protesta astfel împotriva sistemului financiar global pe care l-au descris drept "o instituție tiranică".

Citește și: Fotografia care a rupt internetul: Nu o să ghicești niciodată ce e / FOTO

În luna decembrie a anului trecut, pe când OurMine nu avea pretenția de a fi altceva decât o grupare de hackeri (în prezent susține că este o firmă de securitate și-și motivează atacurile prin identificarea unor vulnerabilități), a blocat site-ul Wikileaks printr-un atac de tip Distributed Denial of Service (DDoS). Această metodă duce la blocarea temporară a serverelor după o creștere foarte puternică a numărului de accesări ale unui anumit site.

Anonymous a reacționat imediat, solicitându-le membrilor OurMine să înceteze atacurile asupra Wikileaks și apoi au publicat la rândul lor o serie de informații personale despre membrii OurMine. De cealaltă parte, OurMine a susținut că informațiile publicate de Anonymous cu privire la membrii săi nu sunt corecte.

Citește și: A fost dezvirginată, la televizor, în fața mamei: Ce s-a întâmplat la o emisiune din România / VIDEO

Jumătate de an mai târziu OurMine caută răzbunare. Susținând că unul dintre membrii Anonymous a continuat să-i hărțuiască pe membrii grupării, OurMine a blocat din nou Wikileaks printr-un alt atac de tip DDoS. Între timp site-ul Wikileaks a revenit online, informează agerpres.ro.

Citește și: Tot mai multe adolescente fumează ca să nască bebeluși mai mici

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.