Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos generat de Clotilde Armand - Judecătorii explică de ce au suspendat organigrama PS1: Nereguli evidente, contradicţii, perturbă grav activitatea

Inquam Photos
Clotilde Armand

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 30 martie 2021, să suspende executarea hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 prin care s-a adoptat reorganizarea unor structuri din subordinea CL, propusă de primarul Clotilde Armand. Suspendarea este valabilă până la judecarea pe fond a cererii de anulare a reorganizării. Judecătorii au publicat motivarea deciziei de pe 30 martie, iar argumentele acestora arată haosul general de primarul Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1.

Motivarea integrală, AICI! (.pdf)

Instanța apreciază că "există o îndoială puternică și evidentă asupra prezumției de legalitate pe care se fundamentează actul administrativ ce face obiectul cauzei".

Judecătorii arată că "organul emitent se contrazice în cuprinsul hotărârii respective de o astfel de manieră încât nu se poate înțelege care sunt măsurile dispuse, cu claritate, când încetează, ce anume se abrogă și începând de când, constituie un temei justificat, în sensul legii, pentru suspendarea acestuia".

Tribunalul Bucureşti explică şi faptul că actul administrativ suspendat ignoră aspecte esenţiale, fapt care ar putea duce la un blocaj total.

"În ce privește instituțiile vizate de hotărâre, prin maniera neclară de redactare a acesteia, prin nerezolvarea expresă a situației personalului și prin lipsa unei coerente de reglementare raportat la desființarea lor, le pune în situația imposibilității de funcționare și a imposibilității cunoașterii atribuțiilor proprii. (...) Instanța apreciază că executarea abruptă a unei astfel de hotărâri este de natură să perturbe grav activitatea instiutiilor vizate de desființare, să prejudicieze sever reclamanții și chiar să creeze disfuncționalități activității pârâtei", se arată în motivare.

De asemenea, se apreciază că "suspendarea executării acesteia corespunde atât interesului personal al reclamanților, dar și imperativului interesului public de a avea în circuitul civil acte administrative clare și inteligibile, și de a nu executa intempestiv acte administrative incerte și care au un efect dramatic asupra societății în care autoritatea funcționează".

În ciuda acestor argumente, Clotilde Armand insistă cu un buget construit pe noua organigramă, suspendată de instanţă, invocând o interpretare fantezistă a legii. Detalii AICI!

Proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni. Consilierul local liberal Dinu-Nicolae Gheorghe i-a solicitat lui Clotilde Armand scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, pe motiv că bugetul propus este ilegal, întrucât e construit în baza unei organigrame suspendate de instanţă. El a afirmat că, în această speţă, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a opinat că se revine la situaţia anterioară hotărârii de Consiliu Local referitoare la reorganizarea aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.