Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harvey Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare: Procurorii au cerut pedeapsa maximă

Time Magazine
Harvey Weinstein

Fostul producător de film Harvey Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat miercuri la 23 de ani de închisoare.

Fostul mogul de la Hollywood a fost prezent miercuri în sala de judecată din Manhattan. El a fost adus într-un scaun cu rotile, după ce, în urmă cu o săptămână, a fost supus unei intervenţii pe cord, informează news.ro.

Citește și: Robert Turcescu îl bagă în corzi Raed Arafat: Vreo 600-700 de persoane în același spațiu vreme de câteva ore

Găsit vinovat de agresiune sexuală şi viol de gradul trei, Weinstein risca o pedeapsă cu până la 29 de ani de închisoare.

Avocaţii lui au cerut luni judecătorului James Burke să îi aplice pedeapsa minimă de 5 ani, motivând că starea sănătăţii lui este precară şi că are o vârstă înaintată.

Citește și: Avertisment dur: Nu cred că virusul mai poate fi oprit

Miercuri, procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 29 de ani.

„Sunt complet confuz”, a spus Weinstein în sala de judecată. „Cred că mulţi bărbaţi sunt derutaţi de toate astea... sentimentul pe care îl pierd mii de bărbaţi şi femei din cauza acestui proces. Sunt îngrijorat pentru ţara asta. Nu este o atmosferă demnă de Statele Unite ale Americii”.

Citește și: Armata României intervine la frontieră! Șeful MApN, Nicolae Ciucă, a aprobat solicitarea DSU

Peste 80 de femei l-au acuzat în ultimii doi ani şi patru luni pe Weinstein de comportament sexual nepotrivit. Juriul de la New York a avut în vedere doar acuzaţiile formulate de două femei: Jessica Mann, fostă actriţă, şi Mimi Haleyi, fostă asistentă de producţie.

El a mai precizat că a avut relaţii de „prietenie serioasă” cu cele două femei care l-au acuzat. Acelaşi lucru a fost demonstrat, în timpul procesului, de avocaţii apărării şi nu a fost negat de reclamante.

Citește și: PMP solicită măsuri urgente: Trebuie construite mecanisme de izolare şi carantină în zonele de trecere a frontierei

Pe numele fostului producător mai este deschis un proces la Los Angeles.

Procesul de la New York a debutat la începutul lunii ianuarie. Au fost audiaţi mai mulţi martori, însă Weinstein nu a depus mărturie.

Citește și: Consilierul lui Mugur Isărescu desființează Legea anticămătărie: ‘Înșirând cuvinte goale ce din coadă au să sune’

Harvey Weinstein, producător al unor filme ca „Pulp Fiction”, „Shakespeare in Love” şi „Sin City”, este, de la începutul mişcării #MeToo, primul bărbat acuzat de abuz sexual care este implicat într-un proces penal şi care este condamnat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.