Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Helmuth Duckadam, despre Ionuț Radu: 'El a plecat de la Steaua când s-a desfiinţat Academia'

adevarul.ro
Helmuth Duckadam

Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al FCSB, a explicat cum roş-albaştrii l-au pierdut pe Ionuţ Radu, liderul naţionalei U21, ce a reuşit calificarea la EURO 2019, şi totodată titularul italienilor de la Genoa, scrie Mediafax.

Înainte de ajunge în Serie A, portarul s-a format la juniorii lui FCSB, după care a trecut la rivala Dinamo şi de aici s-a transferat în Italia.

"E greu, e greu că...nu cred că cineva a ieşit foarte, foarte mult în evidenţă sau a avut performanţe deosebite, în Europa nu am contat anul acesta ca echipe româneşti, deci îmi e chiar greu, dar aş alege poate unul din băieţii de la Under 21. Şi pentru moralul lor şi sunt singuri care au obţinut o performanţă", a spus Duckadam la ProSport LIVE referindu-se la faptul că i-ar fi greu să desemneze cel mai bun fotbalist român, titlu câştigat luni seara, la Gala Fotbalului Românesc, de către Răzvan Marin, jucătorul belgienilor de la Standard Liege.

Citește și: Marius Copil îşi doreşte să câştige un turneu ATP şi să ajungă în Top 50 mondial

"Portarii foarte greu câştigă un trofeu de acest gen! Eu doar o dată am reuşit, când am obţinut performanţa de la Sevilla...dar mie îmi place foarte mult de Radu, care e titular în prima ligă italiană.

El a fost în perioada junioratului la Steaua, dar un portar sau un jucător poate să prindă o formă, să crească mult după 24 de ani şi după nu poţi să zici că 'Domnule, l-ai avut în curte la 16 ani şi l-ai pierdut'. Nu e aşa...El a plecat de la Steaua când s-a desfiinţat Academia, când am fost evacuaţi din Ghencea, când practic nu aveam unde să ne antrenăm şi ne pregăteam la un liceu.

Am pierdut atunci jucători foarte buni, unii de naţională, au plecat spre Dinamo sau spre alte cluburi, unde aveau alte condiţii. Asta este. Sperăm ca asta să nu se mai întâmple. Acum avem o bază frumoasă", a explicat Duckadam la ProSport LIVE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.