Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hrebenciuc a fost executat. Scapă Andronescu și Michy Șpagă?

acte dosare

Fosta eminență cenușie a PSD a fost aruncat ca o măsea stricată de colegii de partid... pe față... și apărat în continuare în subterane. Nu același lucru s-a întâmplat cu mult "iubitorul de păduri", deputatul Ioan Adam și colegul lor de la PC Ion Diniță. Ambii au fost făcuți scăpați prin metoda absenteismului la comanda șefilor de partid.

Sunt șanse mari ca și senatorii Ecaterina Andronescu (PSD și Serban Mihăilescu (UNPR) implicați în Dosarul Microsoft să fie păsuiți până după al II-lea tur al prezidențialelor. Ultima oare scuzele inventate au fost de tot râsul, dar foarte eficiente dacă ținem cont că în același dosar deja unul din foștii demnitari implicați - Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor și oamenii e afaceri Dumitru Nicolae și Dorin Cocoș + primarul de Neamț Gheorghe Stefan, au fost deja reținuți pentru 24 de ore de procurorii DNA.

Senatorii jurişti iau în discuţie marţi referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

Membrii Comisiei juridice s-au reunit şi în data de 13 octombrie în acest scop, însă, la acel moment, s-a decis amânarea discuţiilor cu două săptămâni. Senatorii au motivat că erau prea multe documente de studiat şi, în plus, acestea nu fuseseră numerotate corespunzător.

Biroul permanent al Senatului a hotărât pe 1 octombrie să înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator şi referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul celor doi foşti miniştri, pentru întocmirea unui raport, care urmează a fi înaintat conducerii Senatului şi apoi plenului. 

Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 - 19 iunie 2003, şi Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 - octombrie 2003, sunt cercetaţi de DNA în dosarul licenţelor IT. 

Tot Comisia juridică va discuta marţi cazul senatorului Sorin Roşca Stănescu, condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi patru luni închisoare în dosarul Rompetrol. 

"Am primit din partea Tribunalului Bucureşti Secţia 1 Penală o scrisoare prin care ni s-a comunicat situaţia lui Stănescu Roşca Sorin Ştefan. (...) Va trebui să punem pe ordinea de zi (a primei şedinţe - n.r.) constatarea vacanţei postului de senator ca urmare a condamnării domnului Sorin Roşca Stănescu", declara lunea trecută vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.