Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICCJ îl ţine PE JAR pe fostul baron de Brăila, Bunea Stancu - Amână două săptămâni verdictul privind cererea sa de eliberare

judecator justitie

Judecătorii ICCJ au amânat, marţi, pentru 18 februarie, luare unei decizii în cazul recursului acestuia în casaţie, cale extraordinară de atac prin care fostul baron de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu speră să scape de cei 3,8 ani de închisoare cu executare primiţi în dosarul cluburilor sportive.

Citeşte şi: A venit vremea 'EVALUĂRII' - Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, este acuzat de o asociaţie că a folosit spaţiile Universităţii AIC în spectru politic

Instanţa supremî trebuie să stabilească dacă respinge această cale extraordinară de atac sau dacă o admite şi anulează decizia definitivă a Curţii de Apel Galaţi din iunie 2019.

La acel moment instanţa gălăţeană a defiinţat decizia Tribunalului Vrancea şi a majorat cu opt luni prima pedeapsă stabilită de Tribunalul Vrancea.

Citeşte şi: MOTIVELE desfiinţării SIIJ - Nu a avut rezultate deosebite, sefi de secţie fac numiri, puţine dosare în cercetare pe persoane

"Desfinţează sentinţa primei instanţe şi dispune rejudecarea

Solutia pe scurt: În temeiul art. 421 pct. 2 lit. b Cod procedură penală admite apelurile declarate de inculpatul Gheorghe Bunea Stancu şi de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Galaţi împotriva sentinţei penale nr. 35 din 08.03.2019, pronunţată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 1614/91/2015.

Citeşte şi: Gheorghe Bunea Stancu, condamnat cu executare într-un nou dosar

Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 35 din 08.03.2019 pronunţată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 1614/91/2015 şi în rejudecare:

Majorează pedeapsa rezultantă stabilită în cauză în sarcina inculpatului Gheorghe Bunea Stancu de la 3 (trei) ani închisoare, la 3 (trei) ani şi 8 (opt) luni închisoare (prin adăugarea unui spor de 8 luni închisoare). Menţine dispoziţiile referitoare la pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie aplicate inculpatului Gheorghe Bunea Stancu.

Citeşte şi: Fostul baron de Brăila Bunea Stancu vrea revizuirea condamnării definitive în dosarul finanţării ilegale a echipelor sportive

Înlătură din sentinţa apelată dispoziţiile privind: - confiscarea de la inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în folosul statului, a sumei de 1.816.790 lei, - menţinerea măsurii sechestrului asigurător instituită în cursul urmăririi penale prin ordonanţa procurorului nr. 255/P/2013 din 12.05.2015 asupra bunurilor aparţinând inculpatului Gheorghe Bunea Stancu.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. În temeiul dispozi?iilor art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 28.06.2019", a stabilit definitiv CA Galaţi.

Anterior, Tribunalul Vrancea  a dispus o condamnare de trei ani de închisoare cu executare pe numele fostului baron brăilean.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.